© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Johannes Passion brengt 5.000 euro op voor kinderen Groene Hart

Een cheque van bijna 5.000 euro voor kinderen in het Groene Hart

Johannes Passion brengt 5.000 euro op voor kinderen Groene Hart

 

C:\Users\user\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\Johannes Passion foto Ina Klamer.jpg

Voor een goedgevulde kerk brachten Studentenkoor Amsterdam en orkest Lundi Bleu de Johannes Passion ten gehore (foto Ina Klamer)

Woerden/Oudewater, 18 maart 2018 (persbericht) - Voor een goed gevulde Sint Franciscuskerk voerden Studentenkoor Amsterdam en Strijkorkest Lundi Bleu zondag 18 maart in Oudewater de Johannes Passion uit. Dankzij bezoekers en sponsoren bracht het concert 5.000 euro op. Dat bedrag wordt door de organiserende Rotaryclubs (uit Woerden, Oudewater en Bodegraven) geschonken aan de Stichting van het Kind. Die besteedt het geld in het Groene Hart. 

 

Koor (onder leiding van dirigent Servaas Schreuders) en orkest zorgden samen met een zestal uitstekende solisten voor een ontroerende uitvoering van de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach.

De 5.000 euro die na aftrek van de kosten van dit concert overblijft, gaat naar de Stichting van het Kind, die zich inzet voor kinderen die wegens omstandigheden niet meer thuis kunnen wonen. De stichting besteedt het geld aan sportactiviteiten voor kinderen op Horizon-locatie Rijnhove in Alphen aan den Rijn. Deze jeugdzorginstelling huisvest meer dan honderd kinderen. 

Met inzet van veel vrijwilligers slaagden de vier organiserende Rotaryclubs (Bodegraven, Oudewater, Woerden en Woerden Oude Rijn) erin de kosten laag te houden, wat de opbrengst verhoogde. 

Voor de serviceclubs past het organiseren van deze Johannes Passion en het goede doel dat eraan verbonden is binnen hun eigen doelstelling: samen een positieve bijdrage leveren aan de gemeenschap.

  

Voor meer informatie: www.studentenkooramsterdam.nl; www.lundibleu.nl; www.stichtingvanhetkind.nl; www.rotary.nl