5.000 euro van Rotaryclubs voor zwemles kinderen Groene Hart

5.000 euro van Rotaryclubs voor zwemles kinderen Groene Hart

Woerden/Oudewater, 25 mei 2018 (persbericht) – Een cheque van 5.000 euro kon de Stichting van het Kind deze week in ontvangst nemen van vier Rotaryclubs in het Groene Hart. Het geld wordt besteed aan sportactiviteiten voor kinderen op Horizon-locatie Rijnhove in Alphen aan den Rijn. Deze jeugdzorginstelling huisvest meer dan honderd kinderen die door omstandigheden niet meer thuis kunnen wonen. 

De vier Rotaryclubs (Bodegraven, Oudewater, Woerden en Woerden Oude Rijn) organiseerden in maart een muziekevenement in Oudewater. Studentenkoor Amsterdam en Strijkorkest Lundi Bleu voerden daar de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach uit.

De 5.000 euro die na aftrek van de kosten van dit concert overbleef, wordt door de Stichting van het Kind gebruikt om te zorgen dat in Rijnhove wonende kinderen hun zwemdiploma kunnen behalen of lid kunnen worden van een sportvereniging.  

Het was voor de derde keer op rij dat de Groene Hart-Rotaryclubs een klassiek muziekevenement in Oudewater organiseerden. De opbrengst van deze concerten is door de clubs steeds besteed aan activiteiten voor kinderen in het Groene Hart.

Bij de foto: Sacha van Veen (midden) van de Stichting van het Kind krijgt van Sigrid Hooftman (rechts, Rotary Oudewater) en Sal Schuitevoerder (links, Rotary Woerden Oude Rijn) een cheque van 5.000 euro voor zwemles voor kinderen in Rijnhove. 

Voor meer informatie: www.studentenkooramsterdam.nl; www.lundibleu.nl; www.stichtingvanhetkind.nl; www.rotary.nl