© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

2500 euro voor Oeganda van leerlingen Minkema Stein

2.500 euro voor Oeganda van leerlingen Minkema Stein

Scholieren – onder wie ook Asha Ahmed Abdalle - wandelden in Woerden voor water in Oeganda. Ze droegen 6 liter water op hun rug of aan hun arm. (foto Hans Wolbert)

Woerden, 6 juli 2018 (persbericht) – Deze week zamelden leerlingen van de leerjaren 1, 2 en 3BK van het Minkema College Stein geld in voor schoon drinkwater in Oeganda. Ze deden dat door gesponsord te wandelen met een vrachtje van 6 liter water op hun rug, of door een mini-marathon te lopen. Hun sponsorwandelingen leverden ongeveer 2500 euro op. (Het definitieve bedrag wordt in de komende weken duidelijk als alle sponsoren hun bijdragen hebben gestort.)

De scholieren liepen voor water in samenwerking met de Woerdense Rotaryclubs en de Stichting Tusaidiane, die het drinkwaterproject in Oeganda uitvoert. Hun sponsorgeld komt ten goede aan een watervoorziening bij de Kamuli Childcare School Community. Ook vorig jaar werd een Oegandees waterproject gesteund.

Somalische leerling weet wat watergebrek betekent

Ongeveer 500 leerlingen deden mee aan de sponsorwandelingen. Onder hen ook Asha Ahmed Abdalle, geboren in Mahaday (Somalië). Ze kon in Somalië niet naar school, want ze moest ’s morgens voor het druk werd snel naar een riviertje om water voor haar familie te halen. In Somalië ontstonden door het gebrek aan schoon water veel ziektes. Bij Minkema Stein heeft Asha op papier gezet hoe haar leven er toen uitzag. En ook wat ze ons adviseert: Just believe in yourself and follow your dreams and goals.

Door te wandelen voor water lieten de Minkema-scholieren zien solidair te zijn met hun leeftijdsgenootjes in Oeganda, die voor schoon drinkwater heel veel méér moeite moeten doen.

De stippen op de arm en hand zijn het aantal rondjes van 1,2 kilometer dat de meisjes al gelopen hebben. (foto Hans Wolbert)