© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Curling-tattoo Woerdense IJsbaan

Curling-tattoo Woerdense IJsbaan

Chiel Borsboom van Flauwe Curl op de Woerdense IJsbaan (foto Sylvia van Halm)

Woerden, 16 december 2017 – Zijn enthousiasme voor het curlen inspireerde hem om een curlingfluitketel op zijn arm te laten tatoeëren. Of was het toch een weddenschap, twee jaar geleden? Feit is dat Chiel Borsboom van beveiligingsbedrijf Uniseco, fanatiek beoefenaar van het curlen op de Rotary-ijsbaan in Woerden, een tattoo van een fluitketelcurlingsteen op zijn arm liet aanbrengen.

Finalisten naar NK Bergen

Chiel Borsboom (40 jaar) maakt deel uit van Flauwe Curl, het team dat de afgelopen twee jaar met de titel Fluitketelcurlingkampioen van Woerden ging strijken. Of de heren dit jaar opnieuw kampioen worden? Door het verliezen van de voorronde deze week zit prolongatie van die titel er voor Flauwe Curl helaas niet in.

De uiteindelijke finalisten van dit ijsbaanseizoen nemen voor het eerst ook deel aan het NK Fluitketel Curling in Bergen (NH), op 7 januari. Ze worden vervoerd met een bus gesponsord door De Pompier en automobielbedrijf Hans Severs.

Fluitketels als curlingstenen

Met zijn bedrijf Uniseco zorgt Borsboom onder meer voor de (nachtelijke) beveiliging vevenementen, zoals de ijsbaan op het Kerkplein.

De speciale curlingfluitketels die op de Woerdense ijsbaan gebruikt worden, zijn een leuk, ludiek en goedkoop alternatief voor de echte curlingstenen. Ze zijn verzwaard met egaline. Door het gewicht glijden de ketels beter en stabieler, en zijn ze goed bestand tean

gen ‘botsingen’ met andere curlingketels.