© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

IJsbaan Woerden geopend

IJsbaan Woerden geopend

IJsprinses Gerlinde opende zingend de ijsbaan (foto Sylvia van Halm)

 

Woerden, 9 december 2017 -  De Rotary-ijsbaan op het Kerkplein in Woerden is sinds 8 december weer open. Zangeres Gerlinde opende de baan als vrolijke IJsprinses met een aantal Disney-songs. Daarna konden bezoekertjes met Gerlinde op de foto en werd er massaal vrij geschaatst. De baan is open tot zondag 7 januari.

 

Generaties verbinden

Dankzij sponsoren en heel veel vrijwilligers hebben de Woerdense Rotaryclubs ook dit jaar weer voor een baan van echt ijs in het stadscentrum gezorgd. Doel van de Rotaryclubs is de Woerdense jeugd t/m 12 jaar een aantal uren ijspret te bezorgen. Kinderen van de Woerdense basisscholen komen tijdens schooltijd gratis met hun klassen schaatsen. Buiten de schooltijden is de ijsbaan, na betaling van een bescheiden entreebedrag, toegankelijk voor jong en oud. Op de ijsbaan worden generaties verbonden:  kleintjes die vaak voor het eerst op het ijs staan, hun ouders en grootouders, middelbare scholieren die bij de ijsbaan hun maatschappelijke stage doen, dertigers die met vrienden curlingavondjes organiseren, en de leden van Rotaryclubs en JCI Het Groene Hart  – jong en oud - die alles organiseren, regelen en samen met vrijwilligers de baan een maand lang ‘runnen’.

De ontwikkelingen bij de IJsbaan zijn te volgen op de website www.ijsbaanwoerden.nl, via twitter @IJsbaanWoerden, en op Facebook en Instagram (ijsbaanwoerden).

Op de foto met IJsprinses Gerlinde op de ijsbaan (foto Sylvia van Halm)