© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

IJsbaan Woerden geopend

IJsbaan Woerden geopend

 

Woerden, 9 december 2016 (persbericht) -  De Woerdense IJsbaan op het Kerkplein is sinds 9 december geopend. Zangeres Gerlinde, in de rol van Elsa uit Disney-productie Frozen, opende de baan vanavond tijdens ‘Sterretjesavond’ officieel. Daarna konden de vele bezoekertjes met Elsa en de Kerstman op de foto en werd er vrij geschaatst. De baan is open tot zondag 8 januari.

Elsa uit Frozen opende zingend de ijsbaan (foto Sylvia van Halm)

 

Generaties verbinden

Dankzij sponsoren en heel veel vrijwilligers hebben de Woerdense Rotaryclubs ook dit jaar weer voor een baan van echt ijs in het stadscentrum gezorgd. Doel van de Rotaryclubs en Rotaract is de Woerdense jeugd t/m 12 jaar een aantal uren ijspret te bezorgen. Kinderen van de Woerdense basisscholen komen tijdens schooltijd gratis met hun klassen schaatsen. Buiten de schooltijden is de ijsbaan, na betaling van een bescheiden entreebedrag, toegankelijk voor jong en oud. Op de ijsbaan worden generaties verbonden:  kleintjes die vaak voor het eerst op het ijs staan, hun ouders en grootouders, middelbare scholieren die bij de ijsbaan hun maatschappelijke stage doen, dertigers die met vrienden curlingavondjes organiseren, en de Rotaryclub- en Rotaractleden – jong en oud - die alles organiseren, regelen en samen met vrijwilligers de baan een maand lang ‘runnen’.

De ontwikkelingen bij de IJsbaan zijn te volgen op de website www.ijsbaanwoerden.nl, via twitter @IJsbaanWoerden, en op Facebook en Instagram (ijsbaanwoerden).