© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Johannes Passion in Oudewater

Johannes Passion in Oudewater

Op zondag 18 maart 2018 wordt in de sfeervolle Sint Franciscuskerk in Oudewater de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach uitgevoerd door het Studentenkoor Amsterdam en het Strijkorkest Lundi Bleu.

De organisatie is in handen van vier Rotaryclubs uit het Groene Hart (Bodegraven, Oudewater, Woerden en Woerden Oude Rijn). Eerder voerden hetzelfde koor en orkest voor een enthousiast publiek in de (uitverkochte) Sint Franciscus onder meer de Matthäus Passion uit.

De Johannes Passion wordt uitgevoerd door het 80 man/vrouw sterke Studentenkoor Amsterdam, een aantal uitstekende solisten en de 25 strijkers van Strijkorkest Lundi Bleu, aangevuld met een aantal blazers. Dirigent Servaas Schreuders heeft de leiding. De Sint Franciscuskerk in Oudewater is een kerk met een bijzonder interieur en een mooie akoestiek.

Het concert start om 14.30 uur; kerk open vanaf 14.00 uur. Een toegangskaartje kost € 35,- (inclusief een pauzedrankje). Parkeren kan vlakbij de kerk en is gratis.

Door de Rotaryclubs is ervoor gekozen om de opbrengst van deze uitvoering ten goede te laten komen aan de Stichting van het Kind, die de opbrengst van dit evenement besteedt in het Groene Hart. De Stichting helpt kinderen die niet thuis kunnen wonen om met innovatieve projecten een zelfredzaam bestaan op te bouwen. In heel Nederland gaat het in totaal om 51.000 kinderen, die wegens mishandeling, misbruik, verlating door ouders of gedragsproblematiek niet meer thuis kunnen wonen en daarom in tehuizen of pleeggezinnen leven.

Kaartjes voor dit concert zijn te bestellen via leden van de Rotaryclubs Bodegraven, Oudewater, Woerden en Woerden Oude Rijn, of via het mailadres  johannespassion2018@gmail.com