© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Meer bewegen in Weddesteyn

Méér bewegen in Weddesteyn

C:\Users\user\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\Silverfit Weddesteyn 1.jpg

Bewoner Martin van Hoorn (links) oefent met fysiotherapeut Paul van Doleweerd een bewegingsspel op de Silverfit (foto Rotary)

Woerden, 2  juli 2018 - Bewoners van zorginstelling Careyn Weddesteyn kunnen vanaf vandaag hun fysieke conditie op een laagdrempelige manier op peil houden met een SilverFit 3D-systeem. De fysiotherapeuten in Weddesteyn gaan de Silverfit inzetten om de bewoners leuk en effectief te laten bewegen.

Weddesteyn kreeg het apparaat gesponsord door de twee Woerdense Rotaryclubs (club Woerden en club Woerden Oude Rijn), die het geld met een golfdag vorig jaar bij elkaar brachten.

Ouderen bewegen te weinig   

Bewegen is van groot belang voor ouderen in zorginstellingen om inactiviteit en fysieke achteruitgang te voorkomen. De meeste ouderen in Nederlandse zorginstellingen bewegen echter veel te weinig. Het merendeel van de ouderen in zorginstellingen is inactief en komt op geen enkele manier aan de dagelijks noodzakelijke beweging.

De SilverFit 3D is een virtueel therapiesysteem om grof-motorische, cognitieve en andere vaardigheden die mensen nodig hebben in het dagelijks leven te oefenen door middel van verschillende spellen. De spellen bevatten oefeningen zoals opstaan en zitten, loopoefeningen, balansoefeningen, oefeningen voor romp, armen en benen. Trainen met de SilverFit leidt tot meer motivatie en plezier, zorgt voor een grotere therapietrouw en stimuleert de bewoners om meer te gaan bewegen.

Leuk en motiverend

Met een Bedrijvengolfdag in 2017 zamelden de beide Rotaryclubs uit Woerden geld in voor twee doelen: de organisatie van een doofblindendag (in september vorig jaar) en de Silverfit. Zo’n actie past goed  in de doelstellingen van beide Woerdense clubs van maatschappelijk betrokken professionals. Rotary is een service-organisatie die deel uitmaakt van een internationaal netwerk. Rotary-leden steunen hun medemens op verschillende manieren, onder meer door op een positieve manier een bijdrage te leveren aan de samenleving.

Het Woerdense bedrijf SilverFit maakt deze virtuele systemen om bewegen voor kwetsbare mensen in de zorg leuker en motiverender te maken. Hun systemen worden bij ruim drieduizend zorginstellingen in twintig verschillende landen gebruikt.