© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Muziek en straattheater rondom ijsbaan Woerden

Muziek en straattheater rondom IJsbaan Woerden

C:\Users\user\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\Verwenarrenslee.jpg

Ritje door Woerden met De VerwenArrenslee (foto PR)

Woerden, 14 december 2017 -  Rondom de Rotary-ijsbaan op het Kerkplein in Woerden is de komende dagen weer van alles te beleven, van een ritje in een arrenslee en luisteren naar de vrolijke muziek van een dweilorkest tot straattheater rondom ‘De Machine’.

Op zaterdag 16 december kunnen bezoekers mee met de ‘VerwenArrenslee’. In een romantisch slow tempo brengt de koetsier van de arrenslee zijn passagiers naar de mooiste plekjes in Woerden. Binnenin de arrenslee wacht de passagiers een lekkere versnapering. De kerstman en zijn elf zorgen voor sfeer en gezelligheid. 

Zondag 17 december luistert een dweilorkest de ijsbaan op met vrolijke klanken. Op hun meeslepende muziek kunnen  de beentjes van de (ijs)vloer.

Een week later, op zaterdag 23 december, is ‘De Machine’ aan de beurt. De mysterieuze machine wordt bemand door twee Dickens-figuren. Met stoom, licht- en geluidseffecten en grappig theater trekken ze de aandacht. Hun publiek wordt uitgenodigd om ‘De Machine’ actief te beleven. Met veel gepiep, geknars en gebonk maakt de machine een foto, die kan worden meegenomen.

IJsplezier voor kinderen

Met hulp van een groot aantal vrijwilligers en sponsoren lukte het de Woerdense Rotaryclubs ook dit jaar weer een baan van echt ijs neer te leggen in het stadscentrum. De baan is open tot zondag 7 januari. Doel van de Rotaryclubs is de Woerdense jeugd t/m 12 jaar een aantal uren ijsplezier te bezorgen. Kinderen van de Woerdense basisscholen komen er tijdens schooltijd gratis met hun klassen schaatsen. Buiten de schooltijden is de ijsbaan, na betaling van een bescheiden entreebedrag, toegankelijk voor jong en oud.   

De ontwikkelingen bij de ijsbaan zijn te volgen op de website www.ijsbaanwoerden.nl, via Twitter @IJsbaanWoerden, en op Facebook en Instagram (ijsbaanwoerden).

C:\Users\user\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\De Machine 1.jpg

Mooie foto van De Machine (foto PR)