© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

IJsbaan in Woerden in december weer open

IJsbaan Woerden in december weer open

Woerden, 9 november 2015 – Ook deze winter kan er, voor het zesde jaar op rij, weer geschaatst worden op de Woerdense ijsbaan op het Kerkplein. Ieder jaar opnieuw vraagt het veel inspanning om de ijsbaan financieel rond te krijgen. Toch komt er dankzij een groot aantal vrijwilligers en sponsoren weer een ijsbaan van echt ijs in het stadscentrum. Nieuw dit jaar is de energievoorziening: de baan wordt met een krachtstroominstallatie bevroren gehouden. De dieselgeneratoren zijn daarmee verleden tijd. De elektrische installatie – tot stand gekomen met extra financiële steun van een paar grote sponsoren - is milieuvriendelijker, stiller en goedkoper.

Het Kerkplein bij Van Rossum en de Pompier is traditioneel weer het sfeervolle decor van de ijsbaan. Met medewerking van de week- en streekmarkt vindt kaartverkoop en schaatsverhuur vanuit tenten op het Kerkplein tegenover Breuren plaats.

De ijsbaan gaat open op zaterdag 5 december en sluit op zondag 3 januari. Talloze bedrijven in Woerden sponsoren de ijsbaan, die voor organisatie en bemanning steunt op een enthousiaste groep vrijwilligers. Ook de vele scholieren, die er hun maatschappelijke stage vervullen, werken actief mee.

Er staat rondom de ijsbaan weer van alles op het programma, van een gezellige opening tot de populaire curlingwedstrijden, die bijna elke avond worden gehouden. Ook dit jaar kan er ‘vrij’ gecurld worden op de zaterdagavond. Net zoals bij een bowlingbaan kunnen groepjes familie, vrienden of buren de curlingbaan afhuren. Er zijn nog een paar plekken vrij.

Doel van de Woerdense Rotaryclubs en Rotaract (de organisatoren van het totale evenement) is de Woerdense jeugd t/m 12 jaar een aantal uren ijsplezier te bezorgen. De basisscholen worden uitgenodigd om tijdens schooltijden gratis met hun klassen te komen schaatsen. Buiten de schooltijden is de ijsbaan, na betaling van een bescheiden entreebedrag, toegankelijk voor jong en oud.

De ontwikkelingen bij de ijsbaan zijn te volgen op de website www.ijsbaanwoerden.nl, via twitter @IJsbaanWoerden en op de facebookpagina IJsbaan Woerden.

Bij de foto: Schaatsplezier in het stadshart