© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

IJsbaan Woerden in december weer open

IJsbaan Woerden in december weer open    

C:\Users\user\Dropbox\Bureaublad\nog op te slaan\IJSbaan Sylvia van Halm kl.jpg

Woerden, 8 november 2016 – In december kan er weer geschaatst worden in het Woerdense stadshart. Voor het zevende jaar op rij ligt er straks op het Kerkplein weer een mooie ijsbaan. Dank zij een groot aantal vrijwilligers en sponsoren lukt het de Woerdense Rotaryclubs ook dit jaar weer een baan van echt ijs neer te leggen in het stadscentrum. De baan wordt met een milieuvriendelijke krachtstroominstallatie bevroren gehouden.

Het Kerkplein bij Van Rossum en de Pompier is traditioneel het sfeervolle decor van de ijsbaan. Met medewerking van de week- en streekmarkt vindt kaartverkoop en schaatsverhuur vanuit tenten op het Kerkplein tegenover Breuren plaats.

De ijsbaan gaat open rond 10 december en sluit op zondag 8 januari. Talloze bedrijven in Woerden sponsoren de ijsbaan, die voor organisatie en bemanning steunt op een enthousiaste groep vrijwilligers. Ook scholieren, die er hun maatschappelijke stage vervullen, werken actief mee.  

Er staat rondom de ijsbaan weer van alles op het programma, zoals de populaire curlingwedstrijden, die bijna elke avond worden gehouden. Ook kan er dit jaar op bijna alle doordeweekse dagen ‘vrij’ gecurld worden. Net zoals bij een bowlingbaan kunnen groepjes familie, vrienden of buren de curlingbaan afhuren voor een kennismaking met deze Woerdense ijstraditie. Er zijn nog een paar plekken vrij.  

Doel van de Woerdense Rotaryclubs en Rotaract (de organisatoren van het totale evenement) is de Woerdense jeugd t/m 12 jaar een aantal uren ijsplezier te bezorgen. De basisscholen worden uitgenodigd om tijdens schooltijden gratis met hun klassen te komen schaatsen. Buiten de schooltijden is de ijsbaan, na betaling van een bescheiden entreebedrag, toegankelijk voor jong en oud.   

De ontwikkelingen bij de ijsbaan zijn te volgen op de website www.ijsbaanwoerden.nl, via Twitter @IJsbaanWoerden, en op Facebook en Instagram (ijsbaanwoerden).

Bij de foto: Schaatsplezier in het stadshart

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Voor meer informatie: Klaas-Jan van Halm, M: 06 250 382 10, E: klaas@vanhalm.com