Naar lenteconcert met Woerdense Rotaryclubs

Naar Lenteconcert met Woerdense Rotaryclubs

Studentenkoor Amsterdam voert op 12 maart Lenteconcert uit in Oudewater (foto Leo Jansen)

Woerden, 21 februari 2017 - Op zondag 12 maart voert het Amsterdams Studentenkoor in het Groene Hart een sfeervol Lenteconcert uit. Locatie is de Sint Franciscuskerk in Oudewater. Het Studentenkoor Amsterdam wordt ondersteund door vier uitstekende solisten en strijkorkest Lundi Bleu. De opbrengst van dit lenteconcert gaat via de Stichting Leergeld Groene Hart naar kinderen in gezinnen met minimale financiële middelen. Toegangskaarten kosten € 30,-, inclusief een pauzedrankje. Het concert begint om 14.30 uur (kerk open vanaf 14.00 uur) en eindigt rond 17.00 uur. Kaarten zijn per mail te bestellen bij lenteconcert2017@gmail.com.

Drie Rotaryclubs in de regio (Woerden, Woerden Oude Rijn en Oudewater) zorgen met veel vrijwilligers voor de organisatie.

Gevarieerd programma

Op het programma staan het 1e strijkkwartet van Dmitri Shostakovitch, het Te Deum van Arvo Pärt en de Mis in C klein van Wolfgang Amadeus Mozart.

Het vermaarde Studentenkoor Amsterdam, gedirigeerd door Servaas Schreuders, komt naar Oudewater met ruim negentig zangers. De instrumentale ondersteuning is in handen van strijkorkest Lundi Bleu (veertig muzikanten) en pianist Koenraad Spijker. Vier solisten zijn gecontracteerd voor de solopartijen: Varvara Tishina (sopraan), Nina van Essen (sopraan), Rick Zwart (bas) en een nog te bepalen tenor. Samen staan zij garant voor mooie muziek in een fraaie kerk in het Groene Hart.

De Sint Franciscuskerk staat aan de Kapellestraat 13 in Oudewater. Parkeren kan vlakbij de kerk en is gratis.

Opbrengst naar kinderen in Groene Hart

De opbrengst na aftrek van kosten van deze uitvoering gaat naar de Stichting Leergeld Groene Hart. Deze stichting wil uitsluiting voorkomen van kinderen in gezinnen met minimale financiële middelen.

Vorig jaar voerde het Studentenkoor Amsterdam in de Sint Franciscuskerk de Matthäus Passion uit. Bezoekers waren enthousiast over de kwaliteit van de muziek en de sfeer. Bij dat concert werd 10.000 euro opgehaald voor het begeleiden en steunen van vluchteling-studenten.

Voor de drie Rotaryclubs (Woerden, Woerden Oude Rijn en Oudewater) past het organiseren van dit Lenteconcert en het goede doel dat eraan verbonden is in hun eigen doelstelling: er samen zijn voor de gemeenschap. Rotary-leden helpen hun medemens op verschillende manieren, onder meer door op een positieve manier een bijdrage te leveren aan de samenleving. De drie serviceclubs in het Groene Hart, met als leden maatschappelijk betrokken professionals, maken deel uit van een internationaal Rotary-netwerk.

Voor meer informatie: www.studentenkooramsterdam.nl; www.lundibleu.nl; www.leergeld.nl/groenehart; www.rotary.nl