© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Curlen voor groepjes op Woerdense ijsbaan

Curlen voor groepjes op Woerdense ijsbaan

Woerden, 24 november 2015 – Wie wordt dit seizoen Curlingkampioen van Woerden? Als op de Woerdense ijsbaan aan het Kerkplein straks de eerste curlingsteen geworpen wordt, start een competitie die ieder jaar weer op veel enthousiasme mag rekenen.

Curling lijkt een beetje op jeu de boules, maar wordt gespeeld met een soort fluitketels. Die glijden – als de curlers het goed doen – doelgericht over het ijs. Tussen het curlen door strijken de spelers neer bij de gezellige koek-en-zopie bij de ijsbaan, waar glühwein en warme chocolademelk staan te dampen. Naast de competitie kan er op drie zaterdagavonden ook ‘vrij’ gecurld worden en zijn er bedrijfsarrangementen.

Inschrijven voor eigen curlingwedstrijdje

De curlingwedstrijden op de Woerdense ijsbaan zijn buitengewoon populair. Voor de curlingcompetitie stromen de aanmeldingen altijd zo snel binnen dat de competitie al volledig is volgeboekt. Daarom organiseert de ijsbaan ook dit weer avonden waarop ‘vrij’ gecurld kan worden. Op drie zaterdagavonden (5, 12 en 19 december) kunnen groepjes er terecht. Wie met familie, vrienden, kennissen of collega’s in ongedwongen sfeer voor een curlingwedstrijdje het ijs op wil, kan zich aanmelden. Teams kunnen van 18.30 tot 19.30 of van 20.00 tot 21.00 uur voor één uur een of twee banen reserveren. De kosten bedragen 5 euro per persoon. Daarvoor krijgen deelnemers behalve de baan ook een drankje bij de koek-en-zopie van de ijsbaan. Op de website (onder ‘Activiteiten’) is te vinden wanneer er nog plek is. Aanmelden kan via de website of via curling@woerdensewinterweken.nl.

Kijken bij curlingcompetitie

Wie alleen maar wil kijken naar de voorrondes voor de curlingcompetitie: dat kan ook. De voorrondes zijn tussen 7 en 22 december op diverse doordeweekse dagen. Veel oudgedienden hebben zich al voor de altijd spannende competitie aangemeld, inclusief de winnaar van vorig jaar (het team De Molen Draait Door). De plaatsingsrondes voor de finale zijn op woensdag 23 december en maandag 28 december. Op zaterdag 2 januari vindt de Grande Finale plaats. Er wordt dan gespeeld van 19.30 tot ongeveer 21.00 uur.

Veel bedrijven hebben zich dit jaar aangemeld voor eigen curlingwedstrijden. Ze combineren die vaak met een etentje bij Van Rossum, het restaurant waarmee de ijsbaan samenwerkt in interessante arrangementen. Voor bedrijvencurling zijn nog een paar plaatsen beschikbaar.

IJsbaan Woerden is een initiatief van de Woerdense Rotaryclubs en Rotaract. Alle activiteiten op de ijsbaan zijn te volgen op de website www.ijsbaanwoerden.nl, via twitter en www.facebook.com/curlingcompetitieijsbaanwoerden

Bij de foto: Spanning en vooral veel lol tijdens de curlingcompetitie (foto Sylvia van Halm)