© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

IJsbaan in Woerden in december weer open

IJsbaan Woerden in december weer open

Woerden, 11 november 2014 (persbericht) - Deze winter kan er, voor het vijfde jaar opnieuw, geschaatst worden in Woerden. Ook al was het dit jaar niet gemakkelijk om het financieel rond te krijgen, toch komt er dankzij een groot aantal sponsoren weer een ijsbaan van echt ijs in het stadscentrum. Het Kerkplein bij Van Rossum en de Pompier is de sfeervolle locatie. Met medewerking van de week- en streekmarkt vindt kaartverkoop en schaatsverhuur vanuit tenten op het Kerkplein tegenover Breuren plaats.

De ijsbaan gaat open op zaterdag 6 december en sluit op zondag 4 januari. Talloze bedrijven in Woerden sponsoren de ijsbaan, die voor organisatie en bemanning steunt op een enthousiaste groep vrijwilligers. Ook de vele scholieren, die er hun maatschappelijke stage vervullen, werken actief mee.

Er staat rondom de ijsbaan weer van alles op het programma, van een feestelijke opening met ballonnenwedstrijd tot de populaire curlingwedstrijden, die bijna elke avond worden gehouden. Nieuw dit jaar is familiecurling op zaterdagavond. Net zoals bij een bowlingbaan kunnen groepjes familie, vrienden of buren de curlingbaan dan afhuren.

Doel van de Woerdense Rotaryclubs en Rotaract (de organisatoren van het totale evenement) is de Woerdense jeugd t/m 12 jaar een aantal uren ijsplezier te bezorgen. De basisscholen worden uitgenodigd om tijdens schooltijden gratis met hun klassen te komen schaatsen. Buiten de schooltijden is de ijsbaan, na betaling van een bescheiden entreebedrag, toegankelijk voor jong en oud.

De ontwikkelingen bij de ijsbaan zijn te volgen op de website www.ijsbaanwoerden.nl, via twitter @IJsbaanWoerden en op de facebookpagina IJsbaan Woerden.