© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Team 'De molen draait door' opnieuw een jaar lang fluitketelcurlingkampioen Woerden

Team De Molen Draait Door opnieuw een jaar lang Fluitketelcurling Kampioen Woerden (foto Sylvia van Halm)

Méér bezoekers dit seizoen voor ijsbaan

‘De Molen Draait Door’ opnieuw winnaar curlingcompetitie

Woerden, 4 januari 2015 (persbericht) – De ijsbaan op het Woerdense Kerkplein was ook dit seizoen weer buitengewoon populair. Ruim 7.500 kleine en grote Woerdenaren stonden er - vaak voor het eerst – op de schaats.

De inmiddels vermaarde Woerdense Fluitketel Curlingcompetitie beleefde zaterdag 3 januari een spannende ontknoping. Maar liefst 32 teams streden om de felbegeerde titel van Fluitketelcurling Kampioen. Nieuwkomer MultivaCurling kwalificeerde zich voor een plek in de finale, na tal van oudgedienden achter zich gelaten te hebben. Maar de winnaars van vorig jaar, het team van De Molen Draait Door (DMDD), lieten zich hierdoor niet imponeren. In de titanenstrijd tussen MultivaCurling en DMDD die volgde, ging het er fanatiek aan toe. Voor het eerst in de geschiedenis van de curlingcompetitie prolongeerde een team zijn titel en sleepte voor de tweede keer de wisseltrofee in de wacht: De Molen Draait Door is ook dit seizoen weer winnaar van de prestigieuze titel Fluitketelcurling Kampioen.

Vaak voor het eerst op het ijs

De organisatie van de Woerdense ijsbaan, tot en met zondag 4 januari geopend, kijkt terug op een geslaagd seizoen. Zo’n 2.200 kinderen van basisscholen kwamen er tijdens schooltijd gratis schaatsen. Veel kinderen en volwassen schaatsers stonden dit jaar voor het eerst op het ijs, bleek tijdens de choco en glühwein bij de knusse Koek en Zopie van Patrick Dost. Schaatstrainers van de jubilerende Woerdense schaatsclub SHV gaven clinics om sportievelingen de eerste beginselen van het schaatsen bij te brengen.

Voor de curlingcompetitie was dit seizoen zo veel interesse dat deze meteen na openstelling van de inschrijving al werd volgeboekt. Ook het ‘vrij curlen’, dit jaar voor het eerst op het programma, trok veel deelnemers.

IJsbaan Woerden, georganiseerd door de Woerdense Rotaryclubs en Rotaract, draait op een netwerk van vrijwilligers en stagiaires voor de kaartverkoop en schaatsuitgifte, ijsmeesters die bij nacht en ontij de kwaliteit van het ijs bewaken en loyale sponsoren die helpen de baan financieel mogelijk te maken.

Nieuws over de IJsbaan blijft te vinden op de website www.ijsbaanwoerden.nl, twitter en www.facebook.com/curlingcompetitieijsbaanwoerden