© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Kunstwerken weer beeld-schoon

Kunstwerken weer ‘beeld-schoon’C:\Users\user\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\Beelden weer beeldschoon.jpg

Woerden, 10 september 2016 - Leden van de twee Woerdense Rotaryclubs brachten zaterdag 10 september een aantal beeldhouwwerken langs de Burgemeester van Kempensingel en de Oostdam weer in onberispelijke staat. Na een grondige schrob- en spoelbeurt waren de kunstwerken weer ‘beeld-schoon’.

De beelden, gemaakt tijdens beeldhouwsymposia die de Rotaryclubs in 1997 en in 2007 in Woerden organiseerden, staan op verschillende plekken in de stad. De beeldhouwwerken langs de Van Kempensingel en Oostdam hebben als thema ‘water’. Internationale kunstenaars werden uitgenodigd om in Woerden hun visie op ‘water’ in steen uit te drukken.

De Rotaryclubs organiseerden de symposia om Woerdenaren, het ambacht van het beeldhouwen en de kunstenaars dichter bij elkaar te brengen. De openbare beeldhouwsessies trokken veel belangstelling, ook van scholieren van Woerdense scholen. De beelden zijn destijds geschonken aan de gemeente, maar leden van de Rotaryclubs doen nog steeds het onderhoud.

Bij de foto: Leden van de Woerdense Rotaryclubs schrobden de beelden weer schoon (foto: Sylvia van Halm)