© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Meer bezoekers dit jaar voor ijsbaan Woerden

Méér bezoekers dit seizoen voor ijsbaan Woerden

Team ‘Flauwe Curl’ winnaar curlingcompetitie

Team Flauwe Curl een jaar lang Fluitketelcurling Kampioen Woerden (foto Sylvia van Halm)

Woerden, 3 januari 2016 (persbericht) – De ijsbaan op het Woerdense Kerkplein was ook dit seizoen weer buitengewoon in trek. Bijna 8.000 kleine en grote Woerdenaren van allerlei nationaliteiten stonden er - vaak voor het eerst – op de schaats.

De inmiddels vermaarde Woerdense Fluitketelcurling Competitie beleefde zaterdag 2 januari een spannende ontknoping. Maar liefst 32 teams streden om de felbegeerde titel Fluitketelcurling Kampioen. In de finale, een titanenstrijd tussen de teams Blok C en Flauwe Curl, ging het er fanatiek aan toe. Uiteindelijk trok Flauwe Curl aan het langste eind en sleepte voor eerste keer de wisseltrofee in de wacht. Flauwe Curl is daarmee dit seizoen winnaar van de prestigieuze titel Fluitketelcurling Kampioen van Woerden.

Fluitketelcurling populair

Het curlingspel op de Woerdense ijsbaan wordt met het jaar populairder. Met bijna 500 deelnemers is dit jaar opnieuw een record gebroken. Er namen ruim 100 spelers méér deel dan in de editie van 2014. Oudgedienden en topfavorieten schreven zich weer massaal in. Binnen één week zat de competitie dan ook al zo goed als vol.

Naast de 32 teams die deelnamen aan de curlingcompetitie deden ook 16 teams mee aan het familiecurlen, verwelkomde de organisatie enkele bedrijven voor bedrijfscurling en werden voor nog eens 8 teams twee extra curlingavonden georganiseerd.

Geen natuurijs: meer bezoek

De organisatie van de Woerdense ijsbaan, tot en met zondag 3 januari geopend, kijkt terug op een geslaagd seizoen. Kinderen van basisscholen kwamen er tijdens schooltijd gratis schaatsen.

Veel kinderen en volwassen schaatsers stonden dit jaar voor het eerst op het ijs, bleek tijdens de warme choco en glühwein bij de Koek en Zopie van Patrick en Esther Dost.

Dat er al lang geen natuurijs is en minder mensen eigen schaatsen hebben, werd duidelijk bij de schaatsverhuur: er werden dit jaar 40% meer schaatsen verhuurd.

De baan werd dit jaar voor het eerst bevroren gehouden met een nieuwe krachtstroominstallatie, die stiller, milieuvriendelijker en goedkoper is dan de oude dieselgeneratoren.

IJsbaan Woerden, georganiseerd door de Woerdense Rotaryclubs en Rotaract, draait op een netwerk van vrijwilligers en stagiairs voor de kaartverkoop en schaatsuitgifte, ijsmeesters die bij nacht en ontij de kwaliteit van het ijs bewaken en loyale sponsoren die helpen de baan financieel mogelijk te maken.

Nieuws over de IJsbaan blijft te vinden op de website www.ijsbaanwoerden.nl, twitter en www.facebook.com/ijsbaanwoerden