© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

IJsbaan Woerden open vanaf 6 december

IJsbaan Woerden open vanaf 6 december

Woerden, 2 december 2014 (persbericht) - Zaterdag 6 december gaat de ijsbaan Woerden op het Kerkplein officieel open. Vanaf 9.30 uur ’s morgens  kan iedereen die vrij wil schaatsen er terecht. De ijsbaan wordt ’s middags feestelijk geopend met een ballonnenwedstrijd.  Kleurige heliumballonnen zijn verkrijgbaar in de stad en rondom de ijsbaan op het Kerkplein.  Om 14.30 uur doen kinderen zélf de opening door al hun vrolijke ballonnen allemaal tegelijk  los te laten, in één wervelende ballonnenwolk.  Alle opgelaten ballonnen doen mee aan een wedstrijd, waarmee ook dit jaar weer leuke prijzen te verdienen zijn.  Deelname aan de ballonnenwedstrijd is gratis, en iedereen is welkom. Tussen 12.00 en 14.30 kan bij de ijsbaan een wedstrijdkaartje worden ingevuld, dat aan de ballon moet worden vastgeknoopt.

Veel te beleven

In de openingsperiode (tot en met 4 januari) is er op en rond de ijsbaan van alles te beleven, van de populaire curlingcompetitie en het (nieuwe) vrije curlen tot leuke en instructieve schaatsclinics.  Bij de knusse koek-en-zopie op het plein kan in wintersfeer genoten worden van warme chocholademelk en glühwein.  

Ruim 2100 basisscholieren komen dit jaar met hun klas tijdens schooltijd gratis schaatsen. Buiten de schooltijden is de ijsbaan, na betaling van drie euro, toegankelijk voor jong en oud.  Er kunnen ook schaatsen gehuurd worden.  Actuele openingstijden van de IJsbaan, een initiatief van Rotary en Rotaract Woerden, zijn te vinden op de website. 

Schaatsclinics worden dit jaar georganiseerd op maandag 22, dinsdag 23 en woensdag 24 december, van 09.00 tot 11.00 uur. Experts van Schaatshardrijverening Woerden leren iedereen die dat wil schaatsen. Aanmelden kan 15 minuten voor aanvang bij de ijsbaan en de schaatsclinics zijn gratis. Deelnemers moeten wel rekening houden met betaling van een toegangskaartje en eventuele schaatshuur.

Het volledige programma van de ijsbaan is te vinden op de website www.ijsbaanwoerden.nl. De ijsbaan is ook te volgen op twitter @IJsbaanWoerden en op de facebookpagina’s IJsbaanWoerden en CurlingcompetitieIJsbaanWoerden.