© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Schaatsclinics en muziek op de ijsbaan

Schaatsclinics en muziek op de ijsbaan

Woerden, 16 december 2014 (persbericht) – In de komende weken is er op en rond de Woerdense ijsbaan weer van alles te beleven. Vrij schaatsen, een opwarmertje bij de koek-en-zopie of kijken naar het curlen,  schaatsen leren tijdens een schaatsclinic of genieten van swingende muziek.  Voor jong en oud heeft de ijsbaan deze winter  iets leuks op het programma.

Muziek om warm van te worden

Drie bands van Het Klooster brengen zondag 21 december de omgeving van de ijsbaan op temperatuur met hun warme muziek. Tussen 13.30 en 16.00 uur kunnen ijsbaanbezoekers genieten van de Jazzband (jazz standards, vroege popmuziek en zang ), de Popband (met hedendaagse popsongs) en Jabbeyzz (het jazz combo van Het Klooster, met pop/jazz  en zwoele Latin).  Met liedjes van de Andrew Sisters tot Tom Waits, popsongs als Why Georgia en The man who can’t be moved en stevige popsongs met een jazzy swing brengen de drie bands sfeer op het Kerkplein.

Schaatsen leren bij clinic van SHV

Op maandag 22, dinsdag 23 en woensdag 24 december is er schaatsles. Jeugdtrainers van schaatsclub SHV Woerden geven tussen 09.30 en 11.00 uur les op de ijsbaan. De clinics zijn onderdeel van de festiviteiten die de schaatsclub organiseert rondom haar veertig jarig jubileum. De lessen zijn gericht op kinderen die (nog ) niet zo goed kunnen schaatsen.  Kinderen tussen de 7 en 12 jaar die aan de lessen willen deelnemen kunnen zich per mail aanmelden bij 40jaar@shvwoerden.nl. Aanmelden kan ook – als er voldoende plek is - 15 minuten voor aanvang bij de ijsbaan. De schaatsclinics zelf zijn gratis, maar deelnemers  moeten wel rekening houden met betaling van een toegangskaartje en eventuele schaatshuur.

De actuele openingstijden en het programma van de ijsbaan, een initiatief van Rotary en Rotaract Woerden, zijn te vinden op de website www.ijsbaanwoerden.nl. De ijsbaan is ook te volgen op twitter @IJsbaanWoerden en op de facebookpagina’s IJsbaanWoerden en CurlingcompetitieIJsbaanWoerden.