© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Volop curlen op Woerdense IJsbaan

Volop curlen op Woerdense ijsbaan

Woerden, 25 november 2014 (persbericht) - Opperste concentratie en ijzige stilte op de Woerdense ijsbaan aan het Kerkplein als de eerste steen geworpen wordt .... Wie wordt dit seizoen Curlingkampioen van Woerden?

Curling lijkt een beetje op jeu de boules maar wordt gespeeld met een soort fluitketels, die glijden over het ijs. Tussen het curlen door strijken de spelers neer bij de gezellige koek-en-zopie bij de ijsbaan, waar glühwein en warme chocolademelk staan te dampen. 

Inschrijven voor eigen curlingwedstrijdje

De curlingwedstrijden op de Woerdense ijsbaan zijn buitengewoon populair. Voor de curlingcompetitie stroomden de aanmeldingen zo snel binnen dat de competitie nu volledig is volgeboekt. Daarom heeft de organisatie van de ijsbaan iets nieuws bedacht. Op drie zaterdagavonden (13, 20 en 27 december) kan er vrij gecurld worden. Wie met familie, vrienden, kennissen of collega’s in ongedwongen sfeer voor een curlingwedstrijdje het ijs op wil, kan zich aanmelden. Teams kunnen van 18.30 tot 19.30 of van 20.00 tot 21.00 uur voor één uur een of twee banen reserveren. De kosten bedragen 5 euro per persoon. Daarvoor krijgen deelnemers behalve de baan ook een drankje bij de koek-en-zopie van de ijsbaan. Op de website (onder ‘Activiteiten’) is te vinden wanneer er nog plek is. Aanmelden kan via de website of via curling@woerdensewinterweken.nl.

Kijken bij curlingcompetitie

Wie alleen maar wil kijken naar de voorrondes voor de curlingcompetitie: de voorrondes zijn tussen 8 en 29 december op diverse doordeweekse dagen. De spannende eerste halve finale is op dinsdag 30 december. Op zaterdag 3 januari is de tweede halve finale en de Grande Finale. Er wordt dan gespeeld van 19.30 tot ongeveer 21.00 uur. Voor de curlingcompetitie hebben zich vooral veel bedrijfsteams ingeschreven. De organisatie van de IJsbaan overweegt daarom volgend jaar een bedrijfscompetitie te organiseren.

IJsbaan Woerden is een initiatief van de Woerdense Rotaryclubs en Rotaract. Alle activiteiten op de ijsbaan zijn te volgen op de website www.ijsbaanwoerden.nl, via twitter  en www.facebook.com/curlingcompetitieijsbaanwoerden