© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Perenproject vóór de voedselbank

Afbeelding met buiten, gras, boom, plant

Automatisch gegenereerde beschrijving

Aanstaande september gaan cliënten van Brownies & Downies, Zorg-Los Woerden, de Sleutelbloem Noorden én leden van Rotary Woerden Oude Rijn de peren plukken van een verlaten perenboomgaard op het Landgoed te Linschoten. Waarom? Om voedselverspilling tegen te gaan en om van de peren honderden pakken sap te maken, die uitgedeeld kunnen worden bij de plaatselijke Voedselbanken.

De cliënten van Brownies & Downies, Zorg-Los en de Sleutelbloem gaan onder begeleiding zelf ook aan de pluk. Niet alleen leuk om te doen, maar ook een leerzame dagbesteding die in het teken staat van voedingseducatie.

De peren worden door een professionele vruchtensappenproducent verwerkt tot gepasteuriseerd perensap dat twee jaar houdbaar is. Zo kunnen de Voedselbanken, maar ook Brownies & Downies in hun eigen lunchcafé er tot in 2022 er plezier van hebben.

Voor de professionele operatie, het huren van een pluktrein, aan- en afvoer en het produceren van het sap worden kosten gemaakt die gedekt kunnen worden dankzij een mooie bijdrage van het Rabo Dichtbijfonds.