© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Speeltuin Brauwstraat gerenoveerd!

Verwaarloosde speeltuin gerenoveerd

WOERDEN – In januari al werd de speeltuin aan de Brauwstraat te Woerden feestelijk opgeleverd. Helaas waren alle fondsen van de gemeente op en moest dit bewonersinitiatief gefinancierd worden door sponsors.

Twee buurvrouwen uit de Leidsestraatweg vroegen zich af waarom de enige speeltuin op veilige loopafstand in de buurt er zo verwaarsloosd bij stond. Daarop zochten ze contact met de gemeente Woerden. Die had de speelplek al op de nominatie staan voor renovatie in 2014 maar was daar nog niet aan toegekomen vanwege gebrek aan financiële middelen. 

Daarop onstond een buurtinitiatief om de speelplaats te renoveren. Er kwam een zeer mooi voorstel, wat al snel een definitief voorstel werd. Met dit voorstel zijn de bewoners fondsen en particuliere partijen gaan aanschrijven voor sponsoring.

Dankzij oa. het Rabodichtbij fonds, Groenwest, Jumbo Stef Bijlsma, en Fysiopraktijk Eewold kon de speeltuin in januari 2015 al feestelijk geopend worden. Men zocht nog een sponsor voor het duikelrek en heeft in de Rotaryclub Woerden Oude Rijn een goede sponsor gevonden. Er staat inmiddels een complete gerenoveerde speeltuin met moderne speeltoestellen.