© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Veertien jonge baktalenten door naar volgende ronde heel jong Woerden bakt

Veertien jonge baktalenten door naar volgende ronde Heel jong Woerden bakt

Een coproductie van Buurtwerk Woerden, Wij zijn Woerden jong en Rotaryclub Woerden Oude Rijn

C:\Users\user\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\DSC_4909.jpg

De jury in actie

Woerden, 12 november 2018 – Appeltaarten en fruitflappen, geurige baklava, een frambozenbombe, een dripcake en chocoladecakes en -taarten: de oogst aan inzendingen voor de voorronde van Heel jong Woerden bakt vanavond was heel divers! Er waren deelnemers met een Nederlandse, Syrische, Somalische, Marokkaanse of Turkse achtergrond. Ze gebruikten recepten van hun ouders, grootmoeders of internet, of ze lieten hun eigen fantasie erop los. De jury had het er moeilijk mee, maar kon uiteindelijk veertien jonge baktalenten doorsturen naar de workshops en de finale. Heel jong Woerden bakt is een laagdrempelige bakwedstrijd, bedoeld om jonge Woerdenaren van allerlei nationaliteiten en achtergronden al bakkend met elkaar in contact te brengen.

Smaak, uiterlijk, mondgevoel

De juryleden van Heel jong Woerden bakt hadden er maandagavond een hele kluif aan. Roos Gussinklo, bakdocent Co van Eck, chef-kok Arthur van Dijk, patissier Mohamed Ahmed en Maarten van der Klis (deelnemer Heel Holland bakt) jureerden de ingeleverde baksels. Ze proefden en beoordeelden de taarten, cakes en andere baksels op smaak, creativiteit, uiterlijk, originaliteit en ‘mondgevoel’. Presentator Maarten Tuit praatte de jurering aan elkaar. Veertien jonge bakkers (elf meisjes, drie jongens) mogen van de jury door naar de volgende ronde.

Workshops

De jongeren nemen de komende tijd deel aan vijf workshops, die gegeven worden in de bedrijven van de juryleden. Er wordt gekookt, gebakken, gelachen en geleerd bij ‘Bij Roos op de thee’,  bakkerij Versluis en Karit Patisserie, restaurant Viviamo en het Kalsbeek College locatie Bredius in Woerden.

De jonge bakkers (allemaal tussen de 14 en 20 jaar) kunnen daar met elkaar en elkaars gewoonten kennismaken en hun baktalenten verder ontwikkelen.

De finale van Heel jong Woerden bakt is op zaterdag 16 maart in het baklokaal van het Kalsbeek College Bredius, en wordt een feestje! De jury is er aanwezig, en ook publiek is van harte welkom.

Ook op social media

De deelnemers aan deze voorronde kregen op de inleveravond alvast een korte workshop ‘social media en fotograferen met je telefoon’.  De leden van de jury van Heel jong Woerden bakt lieten zich al eerder door Maarten Tuit interviewen voor leuke filmpjes. Die filmpjes van Olivier Cleijpool staan, samen met een filmpje van de voorronde en jurering, op Instagram (Heel jong Woerden bakt) en Youtube. Ook op Facebook is Heel jong Woerden bakt te vinden. Meer informatie over #heeljongwoerdenbakt staat ook op de website www.heeljongwoerdenbakt.nl

C:\Users\user\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\DSC_4902.jpg

Workshop door Wilco en Suzanne