Weer meer bezoekers Woerdense IJsbaan - Team Flauwe Curl kampioen Fluitketelcurling

Weer meer bezoekers Woerdense ijsbaan

Team Flauwe Curl kampioen Fluitketelcurling

Winnaars fotowedstrijd kregen hun prijzen op de ijsbaan uitgereikt (foto Sylvia van Halm)

Woerden, 8 januari 2017 (persbericht) – De Rotary-ijsbaan op het Woerdense Kerkplein, die vandaag sloot, werd ook dit seizoen weer buitengewoon druk bezocht. De bezoekersaantallen stijgen elkaar jaar. Ook het afgelopen seizoen werden weer meer kaartjes verkocht. Veel kleine en grote Woerdenaren van allerlei nationaliteiten stonden - vaak voor het eerst – op het Kerkplein op de schaats. Naast de basisscholieren, die ’s morgens gratis kwamen schaatsen, kregen ook kinderen van statushouder-vluchtelingen en klanten van de Voedselbank de kans gratis hun vaardigheid op de ijsvloer te beproeven.  

Prijzen uitgereikt

Team Flauwe Curl, opnieuw een jaar lang Fluitketelcurling Kampioen Woerden, maakt een selfie (foto Sylvia van Halm)

De inmiddels vermaarde Woerdense Fluitketelcurling Competitie beleefde zaterdag 7 januari een spannende ontknoping. Ruim veertig teams streden om de felbegeerde titel Fluitketelcurling Kampioen. In de finale, een titanenstrijd tussen de teams MultivaCurling en Flauwe Curl, wist Flauwe Curl de titel te prolongeren. Zij wonnen de finale, waarvan tot het eind toe spannend was of het een driesetter moest worden. Uiteindelijk maakte Flauwe Curl het karwei toch binnen twee sets af. Flauwe Curl  is daarmee opnieuw winnaar van de prestigieuze titel Fluitketelcurling Kampioen van Woerden en de bijbehorende wisseltrofee.

De fotowedstrijd op social media, nieuw dit jaar, leverde een fiks aantal fraaie inzendingen op. Vier winnaars mochten hun prijzen (twee cadeaubonnen van 25 euro van Intertoys Woerden en twee vlaaien van Multivlaai Woerden) zaterdag in ontvangst nemen.

Veel vrijwilligers

De organiserende Woerdense Rotaryclubs kijken terug op een geslaagd seizoen.

Veel kinderen en volwassen schaatsers stonden dit jaar voor het eerst op het ijs. Dat er al lang geen natuurijs is en steeds minder mensen eigen schaatsen hebben, bleek bij de schaatsverhuur: er werden weer veel schaatsen verhuurd.

IJsbaan Woerden, een project van de Woerdense Rotaryclubs en Rotaract, draait op een uitgebreid netwerk van vrijwilligers en stagiairs voor de kaartverkoop en schaatsuitgifte, ijsmeesters die bij nacht en ontij de kwaliteit van het ijs bewaken en loyale sponsoren die helpen de baan financieel mogelijk te maken. De baan werd dit jaar voor de tweede keer bevroren gehouden met een nieuwe krachtstroominstallatie, die stiller, milieuvriendelijker en goedkoper is dan de oude dieselgeneratoren.

Nieuws over de IJsbaan blijft te vinden op vinden op de website www.ijsbaanwoerden.nl. Meer informatie ook via twitter @IJsbaanWoerden, en op Facebook en Instagram (ijsbaanwoerden).