© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Nog plaats voor vrije curlers op Woerdense ijsbaan

Nog plaats voor vrije curlers op Woerdense ijsbaan

Met vrienden en familie het ijs op voor een eigen curlingwedstrijdje (foto Sylvia van Halm)

De curlingcompetitie op de Rotary-ijsbaan in Woerden was binnen no time volgeboekt, maar er zijn nog een paar plekjes voor vrije curlers. Groepjes, gezinnen of bedrijven (bedrijfsuitjes) kunnen zich nog aanmelden voor vrij curlen op de zondagavonden.

Wie met familie, vrienden, kennissen of collega’s in ongedwongen sfeer voor een eigen curlingwedstrijdje het ijs op wil, maakt dus nog kans. De teams kunnen tussen 18.30 en 22.30 uur voor één uur een, twee of drie banen reserveren. Tussen het curlen door drinken de spelers een glühwein of warme chocolademelk. De kosten bedragen 50 euro per baan per uur. Daarvoor krijgen deelnemers behalve de baan ook een drankje. Op de website (onder Activiteiten - Familieavond curlen) is te vinden wanneer er nog plek is. Wie interesse heeft moet er snel bij zijn, want net zoals bij de curlingcompetitie geldt: het gaat heel hard! Aanmelden kan via de website of via curling@ijsbaanwoerden.nl

Curlen voor De Mantelmeeuw

De IJsbaan wordt zoals elk jaar weer volledig betaald door sponsoren en donateurs. Vrijwilligers zorgen voor de schaatsuitgifte en het goed laten draaien van de baan. Het curlen wordt ook dit jaar georganiseerd door JCI Het Groene Hart.  Deze enthousiaste club organiseert activiteiten waarvan de opbrengst naar een maatschappelijk goed doel gaat. Voor dit jaar is dat Stichting De Mantelmeeuw in Woerden. Deze stichting geeft ondersteuning aan mensen in de laatste fase van hun leven. Dat gebeurt niet alleen in het hospice aan de Woerdense Meeuwenlaan, maar juist ook bij mensen thuis, of in een woon-zorgcentrum. De ondersteuning wordt geboden door bijna honderd deskundige vrijwilligers. Samen met familie, mantelzorgers, huisarts en de wijkverpleegkundige gaat bij De Mantelmeeuw niet alleen aandacht uit naar de lichamelijke zorg, maar zeker ook naar sociaal-emotionele aspecten rondom het sterven en afscheid nemen. Zorg met aandacht en liefde, van mens tot mens, staat centraal.

Met de opbrengst van de curlingactiviteiten hoopt JCI Het Groene Hart dit mooie werk van de Mantelmeeuw-vrijwilligers een extra steuntje in de rug te geven.

Competitiecurlers hard aan het trainen

Deelnemers aan de curlingcompetitie zijn – zoals ieder jaar – druk bezig met hun voorbereidingen. Ze trainen op alle mogelijke en ook bijzondere manieren om zich op hun sportieve prestatie te prepareren. Hóe fanatiek ze hun curlingskills verbeteren, laten ze soms ook zien op Facebook.

JCI Het Groene Hart is benieuwd naar wat de teams allemaal ter voorbereiding doen. Foto’s van ludieke trainingsstages en andere interessante vormen van voorbereiding kunnen worden ingestuurd naar curling@ijsbaanwoerden.nl.

Kijken bij curlingcompetitie

Wie alleen maar wil kijken naar de poulewedstrijden voor de curlingcompetitie: dat kan ook. De poulefase wordt gespeeld van 9 t/m 30 december op diverse doordeweekse dagen. De plaatsingsrondes voor de finale zijn op vrijdag 3 en zaterdag 4 januari. Zaterdag 4 januari vindt ook de Grande Finale plaats. Er wordt die avond gespeeld van 18.30 tot ongeveer 22.30 uur.

IJsbaan Woerden is een initiatief van twee Woerdense Rotaryclubs (Woerden en Woerden Oude Rijn) en JCI Het Groene Hart. Alle activiteiten op de ijsbaan zijn te volgen op de website www.ijsbaanwoerden.nl, via Twitter @IJsbaanWoerden, en op Facebook en Instagram (ijsbaanwoerden).