© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

14.000 kilo peren voor goed doel

14.000 kilo peren geplukt voor goed doel

Kisten vol peren

In september trotseerden cliënten van Brownies&DownieS, Zorg-Los Woerden, de Sleutelbloem Noorden én leden van Rotary Woerden Oude Rijn brandnetels, gedurende een paar weken vervaarlijk zwiepende takken en wespen om zo veel mogelijk peren te plukken. Dat gebeurde op een verlaten perenboomgaard op het Landgoed Linschoten. En dat lukte wonderwel, want er werden 14.000 kilo’s peren geoogst.

De cliënten van Brownies&DownieS, Zorg-Los en de Sleutelbloem maakten er bovendien leuke en actieve dagen van in de perenboomgaard. Er werd van alles geleerd. Hoe je een peer plukt natuurlijk, maar ook hoe waardevol de natuur is, die ons voedsel voortbrengt en hoe we kunnen voorkomen dat dat voedsel verspild wordt.

Van het grootste deel van het kostbare fruit wordt gepasteuriseerd perensap gemaakt, dat twee jaar houdbaar is en ter beschikking wordt gesteld aan de plaatselijke Voedselbanken. Zo kunnen de cliënten van de Voedselbanken, maar ook de mensen van Brownies&DownieS in hun eigen lunchcafé, er tot in 2022 plezier van hebben.

Sociaal-maatschappelijke organisaties als het Inloophuis De Meerpaal en Careyn Weddesteyn in Woerden kregen bovendien een kratje verse peren thuisbezorgd. Ook subsidieverstrekker Rabo Dichtbijfonds werd op peren getrakteerd.

Een stralende Philine Vreeken van Brownies&DownieS

Het Perenproject kwam tot stand in samenwerking met de Stichting G. Ribbius Peletier Jr. tot Behoud van het Landgoed Linschoten, Brownies&DownieS Woerden, Zorg-Los Woerden, De Sleutelbloem Noorden en Rotary Club Woerden Oude Rijn, met bijdragen van het Rabo Dichtbijfonds en diverse sponsoren.

Voor Rotary Woerden Oude Rijn is dit Perenproject één van de activiteiten die de club ontplooit om als breed georiënteerde netwerkorganisatie van maatschappelijk betrokken professionals een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving.