© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Heel jong Woerden bakt bij Karit

Heel jong Woerden bakt bij Karit

De jonge baktalenten, die zich voorbereiden op de finale van Heel jong Woerden bakt, konden dinsdag 22 januari weer aan de slag. Bij Karit Patisserie in Woerden hadden ze hun derde workshop. De jonge Syrische bakker Mohamed Ahmed van Karit Patisserie ontving ze in het ´heilige der heiligen´, de normaal niet toegankelijke bakkerij boven de winkel. Daar wijdde hij de jonge bakkers in de geheimen van zijn vak in.

Er volgen nog twee workshops, en daarna is op zaterdag 16 maart de grote finale.

Lekker samenwerken aan een heerlijke taart

Leren en samenwerken

Gehuld in hun Heel jong Woerden bakt-schort gingen de jongeren met een Nederlandse, Syrische, Somalische, Marokkaanse of Turkse achtergrond in deze derde workshop aan de slag. Mohamed Ahmed zette de jonge bakkers aan het werk met een ´gestapelde taart’: een bouwwerk van laagjes cake, botercrème, room, slagroom en vruchtengelei. Aan het eind van de workshop of later thuis konden de taarten (die mee naar huis mochten) natuurlijk nog mooi worden versierd met chocolade, marsepein of fondant.

Gewerkt werd in twee groepen, die elkaar onderling ook hielpen. Goed samenwerken is een van de doelen die de organisatoren (Buurtwerk Woerden, Wij zijn Woerden jong en Rotaryclub Woerden Oude Rijn) met deze bakwedstrijd beogen.

Er komen nog twee workshops aan, bij bakker Versluis en bij restaurant Viviamo . Daarmee worden de veertien jongeren verder klaargestoomd voor de grote finale op 16 maart in het Kalsbeek College locatie Bredius.

Chocolade-druipeffect (foto Irma van Dam)

Ook op social media

Heel jong Woerden bakt is een laagdrempelige bakwedstrijd, bedoeld om jonge Woerdenaren van allerlei nationaliteiten en achtergronden al bakkend met elkaar in contact te brengen. De jongeren leren tijdens de workshops van elkaar en van elkaars gewoonten en kunnen hun baktalent verder ontwikkelen.

Olivier Cleijpool maakte al een aantal leuke filmpjes van onder meer de juryleden, de jurering tijdens de voorronde en de workshops van Heel jong Woerden bakt. Die filmpjes staan op Instagram, Youtube en op Facebook. Ook op de website www.heeljongwoerdenbakt.nl zijn filmpjes en actuele informatie te vinden.

Bij de foto’s:

-

Lekker samenwerken aan een heerlijke taart (foto Irma van Dam)

-

Chocolade-druipeffect-rand, gefilmd door Olivier Cleijpool (foto Irma van Dam)