© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Heel jong Woerden bakt aan de chocolade bij Viviamo

Heel jong Woerden bakt aan de chocolade bij Viviamo

De veertien jonge bakkers die straks strijden tijdens de finale van Heel jong Woerden bakt, hadden maandag 18 februari alweer hun laatste voorbereidende workshop. Chef-kok Arthur van Dijk van het Italiaanse specialiteitenrestaurant Viviamo in Woerden spijkerde de bakkers allereerst bij met een waar ‘chocolade-college’. Van chocoladeboon tot cacao, witte, melk-, pure en zelfs de roze Ruby-chocolade: alles passeerde de revue. En uiteraard konden ook overal van geproefd worden.

De grote finale van Heel jong Woerden bakt is op zaterdag 16 maart.

Samen aan de slag voor chocoladetaartje - rechts chef-kok Arthur van Dijk (foto Toinette van Waterschoot)

Samen leren en werken

De jongeren met een Nederlandse, Syrische, Somalische, Marokkaanse of Turkse achtergrond konden daarna, in hun vertrouwde Heel jong Woerden bakt-schort, aan de slag.

Gesteund door Arthur van Dijk en twee collega-koks maakte de helft van de bakkers een chocolademousse, terwijl de andere helft een chocoladetaartje bakte. In de afwerking van mousse en taartje tot een fraai chocoladedessert werkten de verschillende groepjes steeds samen.

Samen leren werken aan een goed resultaat is een van de doelen die de organisatoren (Buurtwerk Woerden, Wij zijn Woerden jong en Rotaryclub Woerden Oude Rijn) met deze bakwedstrijd voor ogen hebben.

De deelnemers zijn zich intussen ook thuis aan het voorbereiden op de grote finale, op zaterdag 16 maart in het Kalsbeek College locatie Bredius. De komende voorjaarsvakantie wordt er weer heel wat geoefend thuis. Foto’s die de jongeren van hun baksels maken, verschijnen regelmatig op social media. Aan de bakwedstrijd is voor deelnemers ook een fotowedstrijdje (#heeljongwoerdenbakt) gekoppeld.

Chocoladetaartje en -mousse samen in mooi dessert (foto Toinette van Waterschoot)

Leuke filmpjes

Heel jong Woerden bakt is een laagdrempelige bakwedstrijd, bedoeld om jonge Woerdenaren van allerlei nationaliteiten en achtergronden al bakkend met elkaar in contact te brengen. De jongeren leren tijdens de workshops van elkaar en van elkaars gewoonten en kunnen hun baktalent verder ontwikkelen.

Olivier Cleijpool maakte leuke filmpjes van onder meer de juryleden, de jurering tijdens de voorronde en de vijf workshops van Heel jong Woerden bakt. Die filmpjes staan op Instagram, Youtube en Facebook. Ook op de website www.heeljongwoerdenbakt.nl zijn filmpjes en actuele informatie te vinden.