© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Woerdense Rotary-ijsbaan druk bezocht - Holland Plafond kampioen

Woerdense Rotary-ijsbaan druk bezocht - Holland Plafond kampioen

'Holland Plafond' een jaar lang kampioen Fluitketelcurling (foto Sylvia van Halm)

De Rotary-ijsbaan op het Woerdense Kerkplein, die zondag na een maand ijsplezier sloot, werd ook dit seizoen weer druk bezocht. De bezoekersaantallen stijgen nog elk jaar. Dit jaar kwamen er ruim 10% meer schaatsers. Veel kleine en grote Woerdenaren van allerlei nationaliteiten stonden - vaak voor het eerst – op het Kerkplein op de schaats. Naast de basisscholieren, die ’s morgens gratis kwamen schaatsen, werd er ook volop ‘vrij’ geschaatst. Veel kleine bezoekers kwamen er voor hun eerste gekrabbel op het ijs. Ouderen deden er noeste schaatsoefeningen of geroutineerde pirouettes. Het fluitketelcurlen was ook dit seizoen weer ongekend populair.

Fluitketelcurling Woerdense hype

De fluitketelcurlingsport (uitgevonden in Woerden) trekt elk jaar meer super-enthousiaste deelnemers. Dit jaar speelden er 88 teams met meer dan 650 spelers. Op zaterdag 4 januari beleefde de Fluitketelcurling Competitie zijn spectaculaire ontknoping. Twee teams streden, met compleet nieuwe fluitketels in de hand, aangemoedigd door vele fans om de felbegeerde titel Fluitketelcurling Kampioen 2019-2020.
Na 11 pouleavonden en in totaal 6 speelronden wisten de teams van ‘Holland Plafond’ en ‘Een beetje naar links’ zich te verzekeren van een plekje in de finale, die JCI Het Groene Hart op de baan organiseerde. De finale werd overtuigend gewonnen door ‘Holland Plafond’. De oud-kampioen van 2017 was gewoonweg een maatje te groot voor Een beetje naar links. Daarmee is de prestigieuze titel Fluitketelcurling Kampioen van Woerden en de bijbehorende wisselketeltrofee een heel jaar lang voor team ‘Holland Plafond’.
De opbrengst van de Fluitketelcurling Competitie schenkt JCI Het Groene Hart aan Stichting De Mantelmeeuw. Deze lokale stichting geeft ondersteuning aan mensen in de laatste fase van hun leven. Dat gebeurt niet alleen in het hospice aan de Meeuwenlaan, maar juist ook bij mensen thuis of in het woon/zorgcentrum.

Veel vrijwilligers

De organiserende Woerdense Rotaryclubs en JCI Het Groene Hart kijken terug op een geslaagd seizoen. Veel kinderen en volwassen schaatsers uit allerlei landen stonden dit jaar op het ijs. Dat er al lang geen natuurijs is en steeds minder mensen eigen schaatsen hebben, bleek bij de schaatsverhuur: er werden ook weer veel meer schaatsen verhuurd.

IJsbaan Woerden, een project van de Woerdense Rotaryclubs en JCI Het Groene Hart, draait op een uitgebreid netwerk van vrijwilligers en stagiairs voor de kaartverkoop en schaatsuitgifte, ijsmeesters die bij nacht en ontij de kwaliteit van het ijs bewaken en loyale sponsoren die helpen de baan financieel mogelijk te maken.

Nieuws over de IJsbaan blijft te vinden op vinden op de website www.ijsbaanwoerden.nl. Meer informatie ook via Twitter @IJsbaanWoerden, en op Facebook en Instagram (ijsbaanwoerden).