© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Feestelijke finale heel jong Woerden bakt

Feestelijke finale Heel jong Woerden bakt

Veertien jonge bakkers gaan zaterdag 16 maart aan de slag in de feestelijke finale van Heel jong Woerden bakt. De deelnemers aan deze bakwedstrijd doen die middag hun meesterproef. Ze bakken een fantastisch versierde verjaardagstaart, waarmee ze meedingen naar mooie prijzen. Heel jong Woerden bakt begon in november vorig jaar. De deelnemers met een Nederlandse, Syrische, Somalische, Marokkaanse of Turkse achtergrond konden zich de afgelopen maanden warmlopen tijdens vijf leuke workshops bij Woerdense professionals. Heel Jong Woerden bakt wil jongeren leren samenwerken en kennis maken met elkaars leven en gewoonten.

Samen werken en leren bij de Kalsbeek-workshop (foto Toinette van Waterschoot)

Kneepjes van het vak

In hun speciale Heel jong Woerden bakt-schorten hebben de jonge bakkers de afgelopen maanden de fijne kneepjes van het vak geleerd bij de Woerdense Patisserie Karit, de bakkerijafdeling van het Kalsbeek, Bij Roos op de Thee, bakkerij Versluis en restaurant Viviamo. Ze hebben geleerd chocoladetaart te maken, een high tea voor te bereiden, kapsel (een soort cakebeslag) en een hardewenertaartje te bakken, chocoladedesserts en een gestapelde taart te maken. Ze komen dus goed beslagen ten ijs voor de finale, die plaatsvindt op de bakkerijafdeling van het Kalsbeek College, locatie Bredius.

Mooie prijzen

De winnaar van Heel jong Woerden bakt krijgt de eervolle titel ‘Beste jonge Meesterbakker van Woerden 2019’ én een cheque van 250 euro. Als tweede en derde prijs stellen de organisatoren (Buurtwerk Woerden, Wij zijn Woerden jong en Rotaryclub Woerden Oude Rijn) een cheque van 100 euro en een cheque van 50 euro beschikbaar. De jury gaat het er moeilijk mee krijgen. De jury wordt gevormd door Mohamed Ahmed van Karit Patisserie, Roos Gussinklo van Bij Roos op de Thee, bakkerij-vakdocent Co van Eck van het Kalsbeek, Arthur van Dijk, chef-kok van restaurant Viviamo en juryvoorzitter Maarten van der Klis (eerder deelnemer aan Heel Holland bakt). De bekende Woerdense presentator Maarten Tuit praat de finale flitsend aan elkaar.

Ook op social media

Olivier Cleijpool maakt een leuke film van deze spannende finale. Eerder maakte hij al filmpjes van juryleden, de jurering tijdens de voorronde, en de vijf workshops door professionals. Die filmpjes zijn te zien op Instagram, Youtube en op Facebook #heeljongwoerdenbakt. Ook op de website www.heeljongwoerdenbakt.nl zijn de filmpjes en andere actuele informatie te vinden.