© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Inschrijftermijn Heel Jong Woerden Bakt verlengd

Inschrijftermijn Heel Jong Woerden Bakt verlengd

Bij Versluis deeg leren maken (foto Karin Peperkamp)

Nog tot en met woensdag 26 februari kunnen jongeren van 12 tot 20 jaar zich inschrijven voor Heel Jong Woerden Bakt. De voorronde is verzet naar woensdag 4 maart. Dan kunnen jongeren hun proefbaksels (die helemaal niet spannend hoeven te zijn) inleveren.

Het aantal inschrijvingen bleef in december nogal achter bij de succesvolle editie van vorig jaar. De voor scholieren drukke kerstperiode en het feit dat er geen gastlessen gegeven konden worden op de scholen, zijn daar waarschijnlijk debet aan. Vandaar dat de organiserende Rotaryclub Woerden Oude Rijn besloot de inschrijftermijn te verlengen.

Ook voor wie nog nooit iets gebakken heeft

Aan Heel Jong Woerden bakt kunnen jongeren uit Nederland of met een andere culturele achtergrond meedoen. De (laagdrempelige) bakwedstrijd is speciaal bedoeld om jonge Woerdenaren met een niet-Nederlandse achtergrond in contact te brengen met geboren en getogen jonge Woerdenaren. Om samen lekker bezig te zijn, te leren van elkaars leven en vooral ook lol te hebben tijdens bakactiviteiten. Ook wie nog nooit iets gebakken heeft, kan gerust meedoen. Het gaat vooral om meedoen en om creatief zijn, niet om het maken van super-gelikte taarten.

In korte tijd veel leren

Voor de voorronde moeten de jongeren met een recept van moeder of oma, uit hun land van herkomst of gewoon van internet, iets zoets en vooral heel lekkers bakken. Van een simpele maar goede cake tot baklava of een geurige appeltaart: alles is goed.

Wie de voorronde doorkomt, gaat in vier of vijf workshops op leuke locaties leren hoe je mooie taarten kunt maken. De workshops duren een uur of twee, en zijn steeds aan het eind van de middag. De finale vindt plaats op zaterdag 13 juni. En er zijn nog mooie prijzen te winnen ook.

Snel inschrijven

Heel Jong Woerden Bakt heeft nog genoeg plaats voor nieuwe deelnemers. Ben of ken je zo’n jongere die mee wil doen? Geboren en getogen in Nederland of met een andere nationaliteit of achtergrond (bijvoorbeeld Syrisch, Somalisch, Turks, Marokkaans)? Schrijf je dan meteen in of geef het door, en help ons dit vrolijke project onder de aandacht te brengen. Overal liggen folders en flyers, in het Nederlands en ook in het Arabisch. Meer informatie en een inschrijfformulier is te vinden op www.heeljongwoerdenbakt.nl.