© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

6.000 liter perensap voor Voedselbank en Brownies&DownieS

6.000 liter perensap voor Voedselbank en Brownies&DownieS

Vrijwilligers van de Woerdense Voedselbank bekijken de flessen (foto Hans Bakker)

Ruim 6.000 liter prima perensap is er intussen gebotteld van de peren van een verlaten perenboomgaard op het Landgoed Linschoten. Cliënten van Brownies&DownieS, Zorg-Los Woerden, de Sleutelbloem Noorden en leden van Rotary Woerden Oude Rijn plukten die peren in een paar zonnige septemberweken. Daarna werden ze verwerkt tot gepasteuriseerd perensap.

Dat perensap komt goed terecht. Er zijn intussen 5.200 flessen van een liter bij de Voedselbanken in Woerden, Utrecht, Stichtse Vecht, Ronde Venen, Montfoort en Oudewater afgeleverd. Het perensap werd daar met blijdschap ontvangen, want bij sommige voedselbanken krijgen cliënten haast nooit zo’n leuk extraatje.

Perensap met ons 'eigen' etiket (foto Hans Bakker)

Bij Brownies&DownieS is intussen 800 liter perensap afgeleverd. In hun lunchcafé in Woerden kunnen ze daar tot in 2022 mee vooruit. Bezoekers van het lunchcafé kunnen er straks dus een heerlijk glas perensap uit de regio bestellen.

Voor alle betrokkenen was ‘het Perenproject’ een leuk evenement. Het plukken was leerzaam en gezellig, een waardevolle kennismaking met de natuur die ons aan voedsel helpt en een mooie actie om voedselverspilling te voorkomen.

De leden van Rotary Woerden Oude Rijn vonden dit Perenproject een mooie activiteit, in een tijd waarin door corona veel andere evenementen moesten worden stilgelegd. Als breed georiënteerde netwerkorganisatie van maatschappelijk betrokken professionals dragen de Rotary-leden graag actief bij aan mooie doelen in hun omgeving.