© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Curling-competitie op Rotary-ijsbaan bijna vol

Curlingcompetitie op Rotary-ijsbaan bijna vol

Afbeelding met tekst, persoon, mensen

Automatisch gegenereerde beschrijving

Curling in Woerden ongelooflijk populair (foto JCI Het Groene Hart)

Het Kerkplein bij Van Rossum en de Pompier is binnenkort weer in wintersfeer, met de Rotary-ijsbaan in het Woerdense stadshart. Daar kan in december weer volop geschaatst en gecurld worden. Die curlingwedstrijden, georganiseerd door JCI Het Groene Hart, blijven ongelooflijk populair. De inschrijving voor de curlingcompetitie startte woensdag 2 november om 12.00 uur en tientallen geïnteresseerden zaten op dat moment al gespannen achter hun pc om zeker te zijn van een startbewijs. Om 18.00 uur werd het recordaantal uit 2019 van 88 deelnemende teams verbroken. Op dit moment zijn 110 teams ingeschreven. Er is maximaal plek voor 128 teams die strijden om de titel Curlingkampioen van Woerden. Wie nog mee wil spelen moet er snel bij zijn, want vol is vol!

De opbrengst van de curlingcompetitie schenkt JCI Het Groene Hart aan een goed doel. Dit jaar is dat het Daan Theeuwes Centrum in Woerden, een landelijk werkend specialistisch revalidatiecentrum voor jonge mensen (tussen 16 en 35 jaar) met ernstig niet-aangeboren hersenletsel.

Scholieren, vrijwilligers en sponsoren enthousiast

Talloze bedrijven in Woerden sponsoren de ijsbaan, die voor organisatie en bemanning steunt op een enthousiaste groep vrijwilligers. Ook de middelbare scholieren van Kalsbeek en Minkema, die er hun maatschappelijke stage vervullen, werken actief mee. Woerdense basisscholen komen er tijdens schooltijden met hun klassen schaatsen. Voor het (gratis) schoolschaatsen is nu een recordaantal van bijna 3.000 leerlingen aangemeld.

Buiten de schooltijden is de ijsbaan, na betaling van een bescheiden entreebedrag, ook open voor publiek. ’s Avonds wordt er fanatiek gecurld. Na indeling van de curlingcompetitie wordt duidelijk of er nog ruimte is voor ‘vrij curlen’.

De baan gaat open op zaterdag 3 december en sluit op zondag 8 januari.

IJsbaan Woerden is een initiatief van twee Woerdense Rotaryclubs (Woerden en Woerden Oude Rijn) en JCI Het Groene Hart. Alle activiteiten op de ijsbaan zijn te volgen op de website www.ijsbaanwoerden.nl, via Twitter @IJsbaanWoerden, en op Facebook en Instagram (ijsbaanwoerden). Nieuwe vrijwilligers kunnen zich nog melden bij info@ijsbaanwoerden.nl.