© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Lenteconcert met Requiem van Brahms in Oudewater

Lenteconcert met Requiem van Brahms in Oudewater

Op zondag 10 maart 2019 klinkt in de sfeervolle Sint Franciscuskerk in Oudewater een Lenteconcert. Te horen is ‘Ein deutsches Requiem’ van Brahms, uitgevoerd door het Studentenkoor Amsterdam en het UvA-symfonieorkest J.Pzn Sweelinck. Het Requiem wordt voorafgegaan door Silouan’s Song van Arvo Pärt.

De organisatie is in handen van twee Rotaryclubs uit het Groene Hart (Woerden Oude Rijn en Oudewater). Eerder voerde het Studentenkoor Amsterdam voor een enthousiast publiek in de Sint Franciscus onder meer de Matthäus en later de Johannes Passion uit. Er zijn nog kaarten beschikbaar.

Sprankelende uitvoering in Oudewater

Volle kracht

Het Requiem van Brahms komt in de Sint Franciscuskerk in volle kracht binnen. Het wordt uitgevoerd door het 80 man/vrouw sterke Studentenkoor Amsterdam en de ongeveer 70 musici van symfonieorkest J.Pzn Sweelinck. Twee uitstekende solisten, Charlotte Houberg en Rick Zwart, zingen de solopartijen. Dirigent Servaas Schreuders heeft als vanouds de leiding.

De Sint Franciscuskerk in Oudewater is een kerk met een bijzonder interieur. De mooie akoestiek zorgt ervoor dat de uitvoeringen van het Studentenkoor Amsterdam er altijd uitstekend tot hun recht komen.

Het concert start om 14.30 uur; kerk open vanaf 14.00 uur. Een toegangskaartje kost € 32,50 (inclusief een pauzedrankje en goodie bag). Parkeren kan vlakbij de kerk en is gratis.

Charlotte Houberg

Groene Hart

Het Studentenkoor Amsterdam wordt door z’n talloze fans gezien als het meest energieke en enthousiaste studentenkoor van Amsterdam en omstreken. Per seizoen voert het SKA meestal drie projecten uit. Het koor heeft een heel gevarieerd repertoire. Zo voerden de jonge zangers en zangeressen de afgelopen jaren onder andere Mozarts Mis in c-klein en de passies van Bach uit. Ze doen dat vooral in Amsterdam en omgeving. De Rotaryclubs Oudewater en Woerden Oude Rijn stellen het Studentenkoor graag in de gelegenheid hun mooie muziek ook in het Groene Hart ten gehore te brengen.

De eventuele meeropbrengst van dit concert in Oudewater gaat naar een (nog te kiezen) goed jongerendoel in het Groene Hart.

Kaartjes voor dit Lenteconcert zijn te bestellen via leden van de Rotaryclubs Oudewater en Woerden Oude Rijn, of via het mailadres brahmslenteconcert2019@gmail.com.

Rick Zwart