© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Geen concert, tóch geld voor goede doel

Geen concert, tóch geld voor goede doel

Afbeelding met buiten, fiets, gras, boom

Automatisch gegenereerde beschrijving

Stichting Leergeld Groene Hart helpt af en toe een kind uit een gezin met een beperkt budget aan een broodnodige fiets

Eigenlijk zou in maart 2020 in de Sint Franciscuskerk in Oudewater het lustrumconcert van twee Rotaryclubs in het Groene Hart uitgevoerd worden. Door de coronamaatregelen ging die uitvoering van Bachs Hohe Messe niet door. Tóch is er nu maar liefst € 7.400,- beschikbaar voor de Stichting Leergeld Groene Hart.

Donaties van concertbezoekers

De twee Rotaryclubs (Woerden Oude Rijn en Oudewater) organiseerden al vier keer eerder concerten met het Studentenkoor Amsterdam en het Strijkorkest Lundi Bleu in Oudewater. Het in maart geplande vijfde concert zou aanvankelijk verschoven worden naar 2021, maar ook dat zit er nu niet in. Door de coronavoorschriften heeft het koor de afgelopen maanden nauwelijks kunnen repeteren.

Enthousiaste vaste concertklanten legden al in een vroeg stadium hun kaartjes voor het concert vast. Een grote groep daarvan doneert nu het aankoopbedrag aan het goede doel, dat onder normale omstandigheden verblijd zou worden met de meeropbrengst van het concert.

Ook de andere sponsoren (het K.F. Heinfonds en twee Woerdense Rotaryclubs met een deel van de opbrengst van een eerdere bedrijvengolfdag) handhaafden hun toezeggingen.

Stichting Leergeld helpt kinderen

In Nederland leeft één op de negen kinderen in armoede. Deze kinderen kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. De € 7.400,- wordt binnenkort overhandigd aan de Stichting Leergeld Groene Hart, actief in Bodegraven-Reeuwijk, Montfoort, Oudewater en Woerden. Deze stichting wil voorkomen dat kinderen in gezinnen met een beperkt budget uitgesloten blijven van binnen- en buitenschoolse activiteiten. Zij doet dat onder het motto ‘Alle kinderen mogen meedoen. Want nu meedoen is straks meetellen’. Leergeld biedt hen met financiële steun een springplank waardoor ze kennis en vaardigheden ontwikkelen, opbloeien en eigenwaarde krijgen. Meer info: Leergeld Groene Hart | Stichting Leergeld Groene Hart