© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

15 rozen voor Anna's Huis

15 rozen voor Anna's Huis

Lang verhinderd door corona, maar eindelijk kon het dan toch! De uitreiking van de bijdrage van Rotary Zaanstad aan Anna's Huis. Donderdag 20 mei bezocht een delegatie van onze club Anna's Huis om daar maar liefst 15.000 euro te overhandigen in de vorm van 15 rozen ter waarde van 1.000 euro elk. 


Sylvia Dermout, inspirator van Anna’s Huis en voorzitter van het bestuur, verwelkomde ons in aanwezigheid van een medebestuurslid en een drietal vaste medewerkers. In het kort vertelde zij over de ontstaansgeschiedenis van Anna’s Huis en de recente uitbreiding. Een schitterende uitbreiding, welke op 19 januari 2020, gerealiseerd is.


‘Nu kunnen we beginnen’, was haar gedachte. Maar dan breekt de coronapandemie uit. Anna’s Huis moet dicht. Diverse activiteiten kunnen echter op minimaal niveau doorgang vinden. Activiteiten, zoals de inloopfunctie, de 1 op 1 gesprekken, en de bijeenkomsten van lotgenotengroepen. Zo kan Anna’s Huis toch aan een behoefte blijven voldoen: het bieden van psychologische, psychosociale en fysieke ondersteuning aan de Zaankanter, die direct of indirect met kanker wordt geconfronteerd. 

Met het einde van de pandemie in zicht hoopt Anna's Huis weldra weer al haar activiteiten te kunnen invullen en zo een cruciale bijdrage te leveren aan de ondersteuning van deze doelgroep. 

Want…., een mens is meer dan zijn ziekte.