© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Rotaryclub Zaltbommel met dank aan XL Creations

Bijeenkomsten
Rotaryclub Zaltbommel

De Rotaryclub Zaltbommel komt bijeen op donderdagmiddag om 18.00 uur. Onze “vaste” plaats van samenkomst is Sociëteit “De Verdraagzaamheid”, Waalkade 6, 5301 CH te Zaltbommel.

Bekijk een kaart van de omgeving
plan uw route naar postcode 5301CH

Bent u lid van een andere Rotaryclub en wilt u ons bezoeken, dan bent u uiteraard van harte welkom! Neem wel even contact op want wij komen een aantal keren per jaar op een andere lokatie bij elkaar.

Uw reactie naar:

Hans Vuuregge (secretaris)
E-mail: hans.vuuregge@gmail.com
Tel.: 0418-512051

Sociëteit “De Verdraagzaamheid” is gevestigd in een pand dat dateert uit 1871. Vanuit de Sociëteitszaal waar de bijeenkomsten worden gehouden heeft men een magistraal uitzicht over de rivier de Waal en op de dorpen op de noordoever. Het pand is eigendom van de heerensociëteit van Zaltbommel; het terras is bij mooi weer een ontmoetingsplaats voor Bommelaars en toeristen.

Over de heerensociëteit en haar gebouw is in 2003 een boek verschenen, getiteld: “De ‘Heeren’ van Zaltbommel, Sociëteit ‘De Verdraagzaamheid’ 1803-2003” geschreven door oud-Rotarylid Jan Groenendijk en uitgegeven door Uitgeverij Aprilis. In dit boek wordt het wel en wee van 200 jaar sociëteitsleven in een provinciestadje belicht.