RC Zeewolde Landmark Tulp

ROTARYCLUB ZEEWOLDE: INITIATIEFNEMER REALISATIE
‘LANDMARK TULP’ OP HET TULPEILAND TE ZEEWOLDE.

Kijk ook op de speciale website: www.landmark-tulp.nl

Rotaryclub Zeewolde viert in het op 1 juli 2017 gestarte clubjaar haar vijfentwintig jarig bestaan. Dat is daarmee de aanleiding voor een bijzonder jubileumproject, wat geheel is gericht op de toekomstige hot-spot van Zeewolde, het Tulpeiland.

Dinsdagavond 27 juni 2017 presenteerde Rotaryclub Zeewolde tijdens een persintroductie haar ambitieuze project voor de realisatie van een 15 meter hoge landmark op het Zeewolder Tulpeiland. En dan niet zomaar een landmark maar een prachtige tulp als symbolisering van het eiland met deze naam. Geïnspireerd door het bekende Palm eiland bij Dubai is het tulpeiland aangelegd in de vorm van een heuse Tulp. Prachtig zichtbaar op foto’s vanuit de lucht, maar tot nu toe minder goed waarneembaar vanaf water en land.

HD Werkkamer:Users:chriskooij:Desktop:Landmark-Tulp-verhoudingen-tekst.jpg

Het heeft de Rotaryclub Zeewolde op het idee gebracht om tot de realisatie van een Landmark Tulp te komen als jubileumproject en cadeau van en voor alle Zeewoldenaren. Een belangrijke Rotary doelstelling is ‘Service above self’ oftewel ‘dienstbaarheid boven eigen belang’. Het past Rotaryclub Zeewolde dan ook heel goed om dit project aan te jagen, te coördineren en om alle benodigde partijen te enthousiasmeren om als partner deel te nemen.

HD Werkkamer:Users:chriskooij:Desktop:Landmark-Tulp-van boven-tekst.jpg

De doelstelling is dat de Landmark Tulp in z’n eigen energieopwekking gaat voorzien. De kop van de tulp zal dan ook voorzien worden van een verticaal werkende windmolen. Ook is de wens om de nodige innovatie toe te passen b.v. met LED-technologie voor het fraai en dynamisch uitlichten van de landmark. Daarmee past de aanpak uitstekend bij Zeewolde als duurzame gemeente.

HD Werkkamer:Users:chriskooij:Desktop:Landmark-Tulp-techniek-tekst.jpg

Rotaryclub Zeewolde heeft zich verzekerd van de steun van de gemeente Zeewolde, die met name faciliterend haar medewerking zal verlenen. Inmiddels zijn ook al de nodige andere partners betrokken bij de voorbereidingen van dit unieke project.

Na de vakantieperiode zal de Rotaryclub Zeewolde starten met de fundraising activiteiten die gericht zullen worden op diverse te onderscheiden participanten zoals inwoners, bedrijven en (innovatie)fondsen. Rotaryclub Zeewolde wil het landmark graag onthullen in juni 2018.

HD Werkkamer:Users:chriskooij:Desktop:Landmark-Tulp-luchtfoto-tekst.jpg

Voor nadere informatie kunt u zich in verbinding stellen met de voorzitter van de projectgroep Rotary Landmark Tulp van de Rotaryclub Zeewolde: Wim van den Noort, Tel. 06-22246236. Kijk voor info ook op de speciale website voor het project www.landmark-tulp.nl

HD Werkkamer:Users:chriskooij:Desktop:Landmark-Tulp-avond-tekst.jpg

Alle (beeld)rechten voorbehouden | Artist impressions: JWB Creatieve Communicatie Communicatie