Rotary Rotor Boot Race

ZATERDAG 5 AUGUSTUS 2017 – TWEEDE ROTARY ROTOR BOOT RACE

Een terugblik naar vorig jaar. Zestien teams namen deel aan de eerste editie van de Rotary Rotor Boot Race. Door twee in hoogte verschillende, maar wel met elkaar verbonden stangen zo snel mogelijk rond te draaien, zorgden grote rotorbladen aan de zijkanten ervoor dat de boten door het water op snelheid kwamen. Het kwam daarbij voor de deelnemers aan op spierballen, doorzettingsvermogen en samenwerking.

HD Werkkamer:Users:chriskooij:Desktop:RRBR Combi.png

De te overbruggen afstand bedroeg zo’n honderd meter. Een team bestond uit drie tot vijf personen, waarbij een van de deelnemers aan het roer stond en de koers bepaalde. Tot groot vermaak van het publiek spatte het water tijdens de races alle kanten op. Het was dan ook met recht een waterspektakel, want geen van de deelnemers hield het droog.

De verkopers van het Zeewolder mechanisatiebedrijf Van Arendonk en de Raddraaiers (een vriendenploeg uit de Polderwijk in Zeewolde) behaalden de snelste tijden in de ‘series’ en mochten even over half acht in de finale bepalen wie kampioen werd van de eerste Rotary Rotor Boot Race. De Raddraaiers (John Brink, Tjeerd de Vries, Ingmar Verheij, Jurriaan van Haaren en Niels Kersten) waren in de onderlinge krachtmeting net even iets sneller (40.62 om 40.93) en kregen daarvoor de hoofdprijs: een tegoedbon van € 50,- van sponsor The Lux.

Rotaryclub Zeewolde greep het evenement aan om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de stichting ALS Jan. Erik Kamphorst, die zelf aan de spierziekte ALS lijdt, verrichtte in het kader hiervan destijds het startsein van het gebeuren. ALS Jan heeft veel geld nodig voor wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak van de dodelijke spierziekte.

Het evenement werd mede mogelijk gemaakt door Stichting Puur Zeewolde - Puur Plezier, Watersportvereniging Zeewolde en grand café/restaurant The Lux.