Rotary Zuiderzeelandloop

HD Werkkamer:Users:chriskooij:Desktop:ZZLL LR.pngIn 2016 organiseerde de Rotaryclub Zeewolde de 3e editie van Zuiderzeelandloop Zeewolde. Een recreatieve loop voor het hele gezin op de scheiding tussen land en water.

Met de opbrengst van dit evenement steunt de Rotaryclub Zeewolde een goed doel. In 2016 was dit de Stichting Zeewolde Werelddorp, met een waterproject in Gaongho (Burkina Faso).

De Zuiderzeelandloop Zeewolde vond tot nu toe plaats in samenwerking met hoofdsponsor Waterschap Zuiderzeeland, sponsor Drukkerij Holwerda Direct en met hulp van Triathlon Vereniging Zeewolde en Body Plan Sport.

Achtergrond evenement

Nederland bevindt zich in een periode van ‘de derde loopgolf’. Nooit eerder waren er zoveel mensen actief met de loopsport. Het is dan ook geweldig om door middel van hardlopen conditie op te bouwen en zo van de buitenlucht en de natuur te genieten. Zeewolde beschikt daarvoor over uitmuntende mogelijkheden. Rotaryclub Zeewolde heeft daarom dit loopevenement in haar programma van activiteiten opgenomen.

De eerste editie van de Rotary Zuiderzeelandloop vond plaats op 13 april 2014. Het is vooral een recreatieve loop voor het hele gezin die zich jaarlijks afspeelt op de scheiding tussen land en water. Vandaar de nauwe samenwerking met onze hoofdsponsor het Waterschap Zuiderzeeland.

Voor de Zuiderzeelandloop 2017 bestaan nog geen concrete plannen.

HD Werkkamer:Users:chriskooij:Desktop:Schermafbeelding 2014-11-15 om 21.43.15.png