Geschiedenis Rotaryclub Zeewolde

De club heeft als oprichtingsdatum 5 november 1992. Het clubnummer is 397 in het district 1570. Het internationaal nummer is 29102.

13 februari 1993 is de datum van ons Charterfeest. Op dit feest ontvingen we de rode lantaarn (laatste club van het district 1570) en een schilderij van Paul Harris.

Dit feest is groots gevierd op bungalowpark de Eemhof in het bijzijn van de Lionsclub Zeewolde en onze moederclub Almere en vele andere Rotary gasten.

De bijeenkomsten waren reeds eerder gestart in 1991 onder leiding van de eerste voorzitter Jan Rudolphus. De oprichters van de club kwamen uit de moederclub Almere. Henk Griesen en Sam van der Meer waren daar lid geweest.

De eerste spreuk die wekelijks door Sam van der Meer wordt uitgesproken dateert van 29 oktober 1991 en luidt: Je kunt niet gelukkig worden, slechts gelukkig zijn.

Door de toenmalige leden Roger Miellet en Haiko Kroeze werd in november 1992 een eerste ontwerp gemaakt van het vaantje. Op 13 februari 1993 werd een eerste kleuren druk gemaakt met een oplage van 150 stuks. Deze unieke pootloodtekening werd tijdens de charter uitgereikt aan de aanwezigen.

In eerste instantie was de Rotaryclub Zeewolde een mannenclub maar al snel besloot de club dat ook vrouwen bij de club hoorden. Een van de reden was dat ook zij deel uit maakten van de samenleving en een positieve inbreng zouden hebben.

De Rotaryclub Zeewolde heeft vanaf haar oprichting interesse getoond in een relatie met een buitenlandse club. In mei 1998 werd er een samenwerking vastgelegd met de Rotaryclub in het Duitse Werl en getekend door onze voorzitter Annemarie de Klerk en de president van de club Werl, Hubert Schroer.

De bijeenkomsten van de Rotaryclub Zeewolde vinden nu al jaren plaats in het golfgebouw van de golfclub Zeewolde, gevestigd aan de Golflaan in Zeewolde op de dinsdagen tussen 18.00 en 20.00 uur.