Liever de Liemers Fietsronde

Tien jaar lang gaf Rotary Zevenaar talent uit de Liemers een unieke kans met de Liever de Liemers Cultuurprijs. Op 30 september 2018 krijgt deze succesformule een opvolger, van geheel andere orde: de Liever de Liemers Fietsronde. Het evenement is voor elke fietsliefhebber.

Fietstocht met beleving

Een fietstocht met beleving, van culinair tot cultureel en ambachtelijk vermaak. Dat belooft de Liever de Liemers Fietsronde. “Iedereen die zin heeft in een fietstocht, is op 30 september welkom bij de Liever de Liemers Fietsronde”, vertelt Lilianne Leenders namens Rotary Zevenaar.

Liever de Liemers

De Liever de Liemers Fietsronde is de opvolger van de Liever de Liemers Cultuurprijs. Tien edities lang kon talent zich van zijn, haar of hun beste kant laten zien op het podium van het Musiater. “De Liever de Liemers Fietsronde is iets totaal anders, maar de rode draad is wel de Liemers. De fietstocht haalt het beste van de Liemers naar boven”, zegt Lilianne Leenders.

Opbrengst voor Eindeloos Musiceren

Met de opbrengst van de Liever de Liemers Fietsronde wil Rotary Zevenaar een goed doel ondersteunen. Gekozen is voor het doel: Eindeloos Musiceren. Oftewel, muziek voor ouderen. Leenders: “Door alle bezuinigingen hebben verzorgingstehuizen moeten snijden in extra activiteiten voor bewoners. Terwijl muziek juist heel goed is voor mensen, vooral als mensen te maken krijgen met dementie. Vaak hebben verzorgingstehuizen of bejaardencentra wel de apparatuur in huis, maar weet men niet hoe ermee om te gaan. Die ondersteuning willen wij met het project Eindeloos Musiceren mogelijk maken.”

60-jarig bestaan

Met de Liever de Liemers Fietsronde viert Rotary Zevenaar tevens het 60-jarig bestaan. Rotary is in Zevenaar in 1958 opgericht en telt op dit moment zo’n vijftig leden uit verschillende beroepsgroepen en met verschillende achtergronden. Een van de doelen van Rotary is zich inzetten voor maatschappelijke projecten en activiteiten.

“De nieuwe Liever de Liemers Fietsronde past hier volledig bij. We bieden de samenleving een mooie fietstocht en het goede doel extra ondersteuning. Wij hopen op veel deelnemers. Ons streven is om er opnieuw een succes van te maken”, zegt Leenders.

Op deze website volgt in de aanloop naar de Liever de Liemers Fietsronde meer informatie. Of volg de fietsronde op @LieverdeLiemers op Facebook.