Rotaryclub Zevenaar

29 september 2019: 2e Editie Liever de Liemers Fietsronde

Zevenaar, 20 augustus 2019

Fietsen terwijl u geniet van het late zomerzonnetje? Zondag 29 september kan dat. Rotaryclub Zevenaar organiseert dan voor de 2e maal de Liever de Liemers Fietsronde. Wie meefietst, draagt tevens bij aan het goede doel: Krachtpatsers in kwetsbaarheid.

Voor elk wat wils

De Liever de Liemers Fietsronde biedt voor elk wat wils. De route komt door de mooiste plekjes van de Liemers en met ditmaal ook zicht op het Montferland en zelfs een mooi stukje Duitsland. De langste route bedraagt ruim 45 kilometer. Deze route kunt u inkorten, zodat u ook ervoor kunt kiezen om zo’n 35 kilometer af te leggen.

Van Uutblaoshuukske tot…

De langste route bevat één lichte klim over de Hohe Heide. Voor wie het klimwerk liever overslaat, is de korte route prima geschikt. Onderweg komt de Liever de Liemers Fietsronde langs allerlei bezienswaardigheden, zoals het Uutblaoshuukske bij Spijk, Huis Aerdt en Huis De Byvanck bij Beek.

Vermaak onderweg

Onderweg kunnen deelnemers rekenen op allerlei vermaak. Wie zich de Liever de Liemers Fietsronde van vorig jaar herinnert, weet vast nog de live-optredens van muziektheatergroep WhatEverHappens, de pop/rockband The Fastest Way Out en het duo Paul Mulder en Theo Scholtens op de verschillende rustpunten. De rustpunten zijn ook dit jaar bij horecagelegenheden. Deelnemer aan de fietstocht krijgen vooraf enkele consumptiebonnen uitgereikt.

Opbrengst voor goed doel

Hoewel het fietsen op 29 september 2019 voorop staat, laat Rotaryclub Zevenaar deze zondag ook zijn maatschappelijke betrokkenheid zien. Met de opbrengst ondersteunt de club het goede doel: Krachtpatsers in kwetsbaarheid. Via dit project van welzijnsorganisatie Mikado worden kwartiermakers opgeleid, die vervolgens mensen met een psychische of lichamelijke kwetsbaarheid stimuleren om weer in beweging te komen. Het ultieme doel is dat de kwartiermakers erin slagen deze mensen naar (vrijwilligers)werk te leiden. Met de donatie van Rotaryclub Zevenaar is het mogelijk het project uit te breiden naar Zevenaar. Mikado heeft daarvoor in Caleidoz een nieuwe partner gevonden.

Schrijf u nu al in!

Vooraf inschrijven voor de Liever de Liemers Fietsronde is niet verplicht, wel wenselijk. Dit kan tot en met 22 september 2019. Vul het speciale formulier in (klik op deze link). Het voordeel is dat u zondag 29 september snel van start kunt. Bij voorinschrijving kost meefietsen € 7,50. Op de dag zelf € 10,-. Voor kinderen tot 12 jaar is deelname gratis.