Weer een dagverslag van Richard.

Vandaag weer vroeg onderweg in de laadbak van het vrachtautootje. Alleen dit keer met een chauffeur die meende dat de snelheid op de hoofdweg ook op het karrepad gecontinueerd kon worden. We stuiterden bijna uit de bak en het scheelde weinig of we lagen op z'n kant, naast een waterbuffel.
Weer keihard gewerkt. Terwijl de staalconstructie in elkaar werd gelast en Wim de scheidingsmuur aan het metselen was heeft de rest zich bezig gehouden met het zagen van wandplaten en ze tegen het frame schroeven. En vooral ook veel schilderwerk. Maar ook deuren afhangen en ramen plaatsen. Bij velen van ons werden verborgen talenten gespot. Morgen is de tweede duplex woning ver klaar. Wat er dan nog resteert zal door de ingehuurde bouwvakkers worden afgemaakt.
De filipino's hebben zich weer uitgesloofd om ons doorlopend van een droogje en vooral veel natje te voorzien. Altijd vriendelijk en wat onderdanig. In de middagbreak even een wandeling door de omgeving gemaakt. Altijd weer leuke gesprekken, zowel onderling als met de lokalo's. Onderweg nog bij een kraampje voor een paar centen een grote zak vol snoep ingeslagen en via wat dames laten verdelen.
Deze middag langer doorgegaan. Tot de lassers het dak gingen vastlassen. Toen werd het tijd om het luie zweet af te spoelen. Gevolgd door de derde maaltijd met rijst als dominant bestandsdeel. Beginnen we het nu lekker te vinden? Nu mijn vaste programma onderdeel: het berichtje schrijven. Om een of andere reden lukt het mij nu niet om er foto's bij te plaatsen. Maar........met medewerking van Gerda, verwijs ik voor foto's naar FB van Red Horse Company. Tot morgen

Nog een nabrander........bijna vergeten, na het klussen kregen wij nog een massage. Nou het was een aardige mishandeling, gepleegd door twee dames en een man met misvormde handen. Maar het resultaat telt: een tijdelijke ontspanning van voortdurend boven je macht werken.
Oh ja twee.....op bestelling werden er nog kokosnoten uit de boom gelopen. Anders dan reguliere noten, een andere smaak.
Sorry