Het Facebook verslag deel 3 van Richards reiservaringen op de Filipijnen

Vandaag om half 8 achterin de laadbak van een vrachtauto richting bouwplaats. Een graad op 28. De taken waren op voorhand verdeeld. Er werd direct gestart. Schroeven, boren, schilderen, zagen, overleggen. Ed en Willem bever waren hierbij amateurs.
Zelf mocht ik mij samen met Wim bezig houden met beton maken voor 18 m2 vloer, handmatig natuurlijk. Alles samen met ingehuurde krachten en toekomstige bewoners. Waar de hele dag voor gepland stond was voor de koffie al gestort. Gaan als de brandweer.
Niet alles is arboproof. Vb een gammele steiger van stokken. De arbeidsinspectie zou hier haar hart ophalen. Wim durfde erop. Ik bleef liever met beide benen op de grond.
Ondertussen liep de temperatuur verder op tot boven de 30 graden. Lui zweet kwam in ruime mate los. Continue werden wij voorzien van flesjes water om niet uit te drogen. Ook de zonnecrème werd rijkelijk gesmeerd. In onze 'bouwkeet' werd de inwendige mens door de dames goed verzorgd, oa gebakken banaan en rijstvariaties. De nieuwsgierige waterbuffels volgden onze verrichtingen op de voet.
Alle plaatmateriaal van een duplexwoning is bevestigd, de zolder is gemonteerd, electriciteit is geïnstalleerd en deze 2onder1 kap staat volledig in de primer. Wat een werklust, enthousiasme en tomeloze inzet. Volledig afgebrand stapten wij rond 5 uur weer in de laadbak richting hotel. Moe en voldaan. Zweetkringen op de kleren, zout in de ogen....dus warme douche (na een biertje) was een feest. Toen een heerlijke maaltijd met.....rijst.
Morgen verder. 2onder1 kap schilderen. De tweede 2onder1 kap voorzien van de staalconstructie en betonvloeren storten.
Exel, ons contact met Ihome, vanavond samen met de Red Horse vrienden kunnen vertellen dat het bouw/huisvestingsproject vanuit ons beiden een vervolg krijgt. Blijdschap en emotie al om.
Nu nog diepgaande gesprekken. Straks slapen. De wekker gaat om 06.30 weer af. Hopelijk krijst de gekko vannacht niet meer zo hard voor m'n hotelkamer raampje. Wordt vervol