Informatie over Wandelen voor Water 2017.

De gastlessen door "onze leraren"

http://www.rotarychicagonearsouth.org/clubs/368952/graphics/wh-4p-ol-rgb.jpg

Water- en Sanitatieprogramma “Schoon” Water een zaak voor Iedereen.

Rotaryclub RC Zevenbergen organiseert Wandelen voor water.

22 maart 2017 wordt er onder auspiciën van Aqua for All in ons land weer flink wat gewandeld! Met dit educatieve programma heeft Rotaryclub Zevenbergen de school jeugd van groep 7 en 8 de basis scholen de Neerhof uit Zevenbergen en de St Jozefschool uit Noordhoek bereid gevonden om aan deze sponsor loop deel te nemen. Het doel van de deelname is de bewustwording waarom water zo belangrijk is.

21 en 22 februari 2017 hebben onze leden de gastlessen op de scholen gegeven en de kinderen op speelse wijze verteld over het belang van water . Daarna hebben ze het verzoek gekregen om in beperkte kring sponsorgelden te verzamelen voor het goede doel van AMREF Flying Doctors: Kinderen in de sloppenwijken en de arme buurten van Ethiopische steden zoals Addis Ababa. Op deze locaties is vaak gebrek aan schoon drinkwater, rioleringssystemen en vuilnisophaaldiensten. Dit zorgt voor onhygiënische situaties, die tot gezondheidsproblemen leiden voor de bewoners. Met name kinderen zijn vaak slachtoffer. Water gerelateerde ziektes zijn nog altijd een van de belangrijkste doodsoorzaken van kinderen onder de 5 jaar!., Daarom wil Amref Flying doctors met het programma “schoon Water”: een zaak voor iedereen het belang aankaarten van dec juiste kennis over goede hygiëne en veilig gebruik van water en drinkwater.

http://aquaforall.org/wp-content/uploads/2014/09/image24.pngC:\Users\Gebruiker\Pictures\wandelen voor water\2015-03-19 19.51.38.jpg

 

De opbrengst van de sponsorgelden, die de scholen verzameld hebben zullen met 80% door Aqua for All worden vermeerderd om daarmee het project van Amref Flying Doctors te ondersteunen.