Verslag van onze succesvolle KARTDAG 2016.

13e Rotary bedrijvenkartevent groot succes.

Het op zaterdag 5 maart te Dordrecht gehouden Rotary kartevent mag een groot succes genoemd worden. Fanatiek werden de sportieve prestaties geleverd van zowel het karten zelf als de nevenactiviteiten zoals het toernooi handje drukken of armworstelen voor zowel heren als dames en het toernooi voor de kinderen die mochten racen met op afstand bestuurbare autootjes in een race baan.

Daarnaast was de dagopbrengst van ruim € 13.000,-- eveneens een zeer groot succes. Hiervoor willen wij uiteraard alle deelnemers en onze sponsoren heel hartelijk bedanken.

In sportieve sfeer streden 33 teams om de eer en de felbegeerde wisselbeker die dit jaar voor de 3e maal op rij gewonnen werd door het team van BDO Accountants. Er werd gereden in 3 voorrondes, waaruit 3 finalerondes geselecteerd werden, zodat ieder team 2 maal de baan op moest om de krachten te meten met de opponenten. Er werd gereden op het scherpst van de snede, zodat de A-finale zelfs een herstart kende.

Ook was er een pitstopcompetitie, waar de teams in recordtempo banden moesten verwisselen. Deze competitie werd gewonnen door het team van Brabant AG uit Klundert. Dan was er nog het toernooi armworstelen waarbij bij de dames onze eigen voorzitter Marie-Anne Verhoeven als sterkste vrouw uit de bus kwam en de heer Aart van Bezooijen ging bij de heren met de trofee naar huis.

Ieder team dat op deze dag meereed mocht een goed doel aangeven en dit goede doel werd opgeschreven en in de Hoge hoed gedeponeerd, waarna bij de prijsuitreiking ook het briefje van het goede doel getrokken werd. Hier was Pleegzorg boerderij De parelhoeve uit Fijnaart de winnaar. Zij krijgen een cheque overhandigd van € 1.000,00. De rest van de opbrengst komt ten goede van de Communityservice van Rotary Zevenbergen, die daarmee onder andere de jaarlijkse Boottocht financiert voor ouderen die in een sociaal isolement verkeren.

Wij willen de heer Jaco Ploeg van Go-Kart-In te Dordrecht heel hartelijk danken voor het mede doen slagen van deze dag en alle deelnemers uitnodigen ook volgend jaar weer mee te doen aan dit mooie evenement.

Rotaryclub Zevenbergen e.o.