© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Zeeland helpt Limburg

10 miljoen euro voor gedupeerden van overstromingen in Limburg

Het idee van Rotary Club Zierikzee om verblijfs-accommodatie beschikbaar te stellen voor de slachtoffers (en hulpverleners) in Limburg vindt veel navolging. Inmiddels wordt er ingezet op honderd accommodaties, die door Rotaryclubs in Limburg verdeeld mogen worden onder haar inwoners.

Vanuit de Hiswa-Recron laten veel bedrijven weten mee te willen doen. Niet alleen vanuit Schouwen-Duiveland Ook vanuit elders in Zeeland komen aanbiedingen binnen. Maar naast de accommodaties bieden ook anderen zaken aan om het verblijf aangenaam te maken. Zo zijn er door een particulier spontaan vijfentwintig vrijkaarten voor filmtheater fiZi aangeboden en heeft ook de ondernemersverenging van Brouwershaven haar medewerking toegezegd. 

De gemeente Schouwen-Duiveland en de provincie hebben ook hun steun en medewerking toegezegd. Op dit moment worden de Limburgers uitgenodigd en wordt in samenspraak een geschikte locatie gezocht. Duidelijk is ook dat er slachtoffers zijn die hun auto zijn kwijtgeraakt in de Ramp. Voor deze mensen wordt vervoer opgezet. Naast Recron heeft ook de VeKaBo (kampeerboeren) inmiddels haar medewerking toegezegd. Wie iets wil bijdragen aan het project kan zich melden bij rotaryzierikzee@gmail.com

https://fb.watch/7gAYCE-JE6/