Rotaryclub Zoetermeer 60 jaar

ROTARYCLUB ZOETERMEER 60 JAAR

Rotaryclub Zoetermeer, de oudste van de drie in Zoetermeer opererende Rotaryclubs, bestaat per 26 juni 60 jaar ! Bij de jaarlijkse wisseling van voorzitter afgelopen zaterdag is dit feit gevierd. Vertrekkend voorzitter en voormalig wethouder Frank Speel heeft Rob Swart van het gelijknamige makelaarskantoor tot voorzitter benoemd voor het komende Rotary jaar. Bij deze viering werd o.a. een bezoek gebracht aan de Space Expo in Noordwijk en werd de Rotaryclub bij de Jeu de Boules Club Zoetermeer door Wethouder Margreet van Driel toegesproken en van Harte Gefeliciteerd met dit 60 jarig bestaan. Daar liet de Rotaryclub zich ook van zijn sportieve kant zien door een klein toernooi Jeu de Boules te spelen.

De viering van dit 60-jarig bestaan heeft de Rotaryclub ook aangegrepen om een gift te doen voor de renovatie van de operatiekamer van het hospitaal in Kumi Oeganda. Daarmee wordt een actie van Rotaryclub Goes ondersteund die al vergaande plannen heeft voor deze renovatie maar nog middelen te kort komt.  

Rotary is een wereldwijde organisatie met in Nederland circa 19.000 leden verdeeld over circa 500 clubs met als doel maatschappelijke dienstverlening.

In de afgelopen jaren heeft Rotaryclub Zoetermeer diverse goede doelen gesteund en bijbehorende fundraising activiteiten uitgevoerd.

Een greep uit maatschappelijke bijdragen: schenking van een bestelbus voor Terre des Hommes, Tuinkas Stichting Activisie, financiële bijdrage Unicef en medeoprichter Stichting Leergeld.

Ook kleinere bijdragen zoals een oven voor Stichting iedereen een maaltijd of doe projecten zoals schilderen bij het Hospice. Een inmiddels jaarlijks terugkerende actie is het op 5 december verzorgen van Sinterklaas Cadeaus bij de voedselbank. 

Bijzonder is sinds 2014 de wereldwijde actie Polio de Wereld uit, onder andere door de verkoop van Tulpenbollen van de speciale Rotary Tulp. In 2016 zijn 14.000 dozen met tulpenbollen verkocht en met de opbrengst zijn meer dan 4,5 miljoen kinderen gevaccineerd kunnen worden zodat er op dit moment wereldwijd nog geen honderd nieuwe  gevallen van polio per jaar worden ontdekt terwijl dat in de 80-er jaren nog zo'n 350.000 nieuwe gevallen waren. 

Wekelijks komt Rotaryclub Zoetermeer voor een lunch bijeen in de Sniep. Vaak is er een spreker over een interessant onderwerp uitgenodigd. Tijdens de lunches worden ook de plannen gemaakt voor de activiteiten