Nieuwsbericht IQ quiz-2017

IQ-Quiz Rotaryclubs D1600

Ook Rotaryclub Zoetermeer-Zegwaart heeft met een team van 10 leden deelgenomen aan de IQ-Quiz op 18 februari 2017. Dit evenement was georganiseerd door Rotaryclub Voorburg-Vliet en bedoeld voor serviceclubs in District 1600. Niet alleen de IQ’s van de leden werden beproefd maar het was ook een evenement waarvan de opbrengst ten goede is gekomen aan het leerorkest The Residents, waar leerlingen van scholen uit zogenaamde ‘krachtwijken’ de kans krijgen zich muzikaal op een symfonisch instrument te kunnen ontwikkelen.

Afbeeldingsresultaat voor iq quiz rotary

Het werd een spannende avond waarop 220 leden van verschillende Service Clubs met elkaar de strijd aangingen om de fel begeerde wisselbeker (en de ‘eeuwige’ roem). Het was met recht dus een inter-service avond met Rotary, Lions, Soroptimist, Inner Wheel, Probus en past-Rotarian service clubs aanwezig. Verder deed er een docententeam van het Sint Maartens College mee, als dank voor de genoten gastvrijheid. De teams werden in 12 rondes van 10 vragen onder andere beproefd op hun kennis van de actualiteit, witte poeders, nobelprijzen en veldslagen. De avond werd afgerond met een sprankelende muzikale performance van “Muzikanten Expres” uit Voorburg, waarbij 10 muziekvragen moesten worden beantwoord, en gezellig meegezongen kon worden.

Wat nog niet eerder in de geschiedenis van de IQ-Quiz is voorgekomen, gebeurde deze avond; drie teams eindigden ex-equo op de eerste plaats.

http://www.rotary.nl/voorburgvliet/activiteiten/IQquiz-2017/IQquiz-2017-2.png

De avond zelf bracht een goede €6,000 op voor “The Residents”. Daarnaast was er eerder een District Grant vanuit het Rotary District D1600 ter waarde van €1,770 toegekend aan de IQ-Quiz, wat de totale opbrengst op €7,770 heeft gebracht, een hele mooie prestatie!

Afbeeldingsresultaat voor iq quiz rotary