Kerstpakkettenaktie 2017

C:\Laptop Sabine\Rotary 2017-2018\beeld\kerstactie 2017\DSC_4774.JPG

Kerstaktie Rotary Zegwaart heeft geweldig resultaat

437 kerstpakketten, een fantastisch resultaat! Ondanks dat het op sommige plekken wel erg koud was, voelde het als een warm bad. Want tijdens de kerstaktie door Rotary Zegwaart en MIM op 9 december 2017 overtuigden Rotaryleden het winkelend publiek om een extra boodschap te doen voor de kerstpakketten. De klanten gaven gul. Vrijwilligers van MIM  verpakten de producten nog vóór kerst in feestelijke kerstdozen.

Zaterdag 9 december vond de traditionele kerstpakkettenaktie voor de 9e keer plaats. (Familie)leden van Rotary Zegwaart zetten zich enthousiast in. Vrijwilligers van MIM haalden de geschonken producten op bij de winkelcentra. Het MIM-verzamelpunt stelde hieruit 437 feestelijke kerstdozen samen. Deze dozen verdeelt MIM vóór de kerstdagen onder hun doelgroep, voor wie het vaak moeilijk is om het hoofd boven water te houden. Dank aan het winkelend publiek van Jumbo Seghwaert, Jumbo / AH Rokkeveen en Jumbo Meerzicht en voor de medewerking van de managers van die Jumbo-supermarkten!

Rotaryclub Zoetermeer-Zegwaart en Stichting Mensen in de Minima hebben een langdurige relatie. Die samenwerking heeft een formele status in Stichting MiRo (MIM en Rotary). Hierdoor wordt die hulp geboden die buiten de doelstelling van MIM valt, maar wel noodzakelijk is. MIM is vraagbaak voor mensen met een minimum inkomen. Rotary Zegwaart zet zich in voor goede doelen voor de (plaatselijke) gemeenschap. Deze hulpverlening krijgt vorm in woord en daad, zowel door financiële ondersteuning, het geven van adviezen als het leveren van menskracht.